Pianistul Horia Mihail concertează în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul pianist român va susţine un concert la Munchen, pe 13 ianuarie, în prezenţa primului ministru al landului Bavaria, Horst Seehofer.


La concertul lui Horia Mihail vor mai fi prezenţi peste 150 de consuli străini acreditaţi la Munchen. Pianistul va interpreta lucrări de Serghei Rahmaninov şi Franz Liszt.

Invitaţia este urmarea succesului repurtat recent cu ocazia recitalului organizat de Consulatul României la Munchen la Senatsaal al Parlamentului Bavariei.
Acest recital deschide un an ce are în perspectivă mai multe proiecte ale pianistului Horia Mihail, printre care o serie de interpretăti ale Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră şi ale Rapsodiei pe o temă de Paganini, de Rachmaninov, dar şi continuarea proiectelor "Pianul călător" şi "Duelul viorilor".

Horia Mihail este solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, calitate în care a susţinut în ultimii ani mai multe concerte la Sala Radio (alături de Orchestra Naţională Radio şi dirijorii Jin Wang, Christian Badea, Gerd Schaller, Tiberiu Soare), dar şi în turnee în ţară sau străinătate (la Roma în decembrie 2009, ori la Expoziţia Mondială de la Shanghai în iulie 2010).

Citeşte şi un interviu cu pianistul Horia Mihail: „Merg pe urmele lui Liszt, cu pianul călător“

De-a lungul anului 2011, Horia Mihail a participat la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Zilele Enescu de la Berlin şi la Festivalul Internaţional "George Enescu". Proiectul "Duelul viorilor - Stradivarius versus Guarneri" l-a adus alături de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru pe scenele din şase oraşe din ţară în luna septembrie. Dacă proiectul "Pianul călător" l-a dus pe pianistul Horia Mihail până la Paris, în a doua parte a anului 2011, Horia Mihail a continuat să susţină recitaluri peste hotare, la Viena, Berlin, Praga şi Munchen.

La finalul anului trecut, Horia Mihail a cântat la Sala Radio alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tomasz Bugaj, o lucrare în primă audiţie românească - W. Lutosławski: "Variaţiuni pe o temă de Paganini, pentru pian şi orchestră", în cadrul unui concert în onoarea preşedinţiei poloneze a Consiliului Uniunii Europene. Ultimul său proiect de anvergură pe 2011 l-a adus alături de celebrele cântăreţe de origine română Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, pe scenele din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara în cadrul unui turneu naţional de succes desfăşurat între 17 şi 23 decembrie.
De-a lungul carierei sale, Horia Mihail a susţinut peste două mii de concerte, recitaluri solo şi de muzică de cameră pe patru continente, colaborând cu artişti români şi străini cunoscuţi precum Roman Totenberg, Andres Diaz, Nathaniel Rosen, John Williams, Christian Badea şi a putut fi ascultat la diverse posturi de radio şi de televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Italia, Statele Unite.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite