Phoenix, în sărbătoare, fără Mircea Baniciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Phoenix sărbătoreşte luni, la Teatrul Naţional Bucureşti, 45 ani de existenţă cu un concert "pentru oamenii cu bani". Din formaţie va lipsi însă unul dintre membrii de bază,

Trupa Phoenix sărbătoreşte luni, la Teatrul Naţional Bucureşti, 45 ani de existenţă cu un concert "pentru oamenii cu bani". Din formaţie va lipsi însă unul dintre membrii de bază, Mircea Baniciu, retras din actuala structură din cauza unor neînţelegeri.

Concertul aniversar va fi unul 100% live acustic şi va cuprinde o serie de invitaţi speciali - Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş, Moni Bordeianu, Marius Mihalache, Tavi Colen, precum şi alţi invitaţi-surpriză.

Evenimentul este conceput în scop caritabil, iar biletele costă între 100 şi 200 de euro. Din banii strânşi se va înfiinţa o bursă în străinătate pentru un sunetist român. Înaintea concertului, care începe la ora 18.30, va avea loc şi o expoziţie cu vânzare a picturilor lui Nicu Covaci.

Pe 23 noiembrie, formaţia va susţine un spectacol în oraşul în care s-a lansat, Timişoara, împreună cu Filarmonica din oraş. Covaci a spus că va exista şi un concert pentru fani, pe 7 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Cât despre Mircea Baniciu, care recent s-a despărţit de Phoenix, fiind înlocuit de vocalistul Bogdan Bradu, Nicu Covaci a spus că a fost invitat la aniversare. "Mircea Baniciu a fost şi el invitat la aniversarea de 45 de ani, de la care nu putea lipsi, şi a refuzat clar", a declarat liderul trupei.

Ruptura este momentan iremediabilă, după ce Baniciu a spus că lucrurile în formaţie au degenerat şi că de aceea a ales să nu mai cânte cu Phoenix. "În Phoenix se cântă acum pe foarte mulţi bani.

Înţeleg că oamenii cu cât înaintează în vârstă devin mai pragmatici, dar cred că şansele de împăcare sunt foarte mici", a explicat Baniciu. "Mi-ar plăcea totuşi să îi strâng mâna sunetistului care va pleca în străinătate cu bursa lui Covaci", a mai spus muzicianul. Fostul vocalist al formaţiei a spus că, pentru el, cei mai frumoşi ani au fost în Phoenix. Baniciu nu a fost prezent nici pe 12 noiembrie, când formaţia a fost decorată de preşedintele Traian Băsescu cu ordinul Meritul Cultural.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite