Oscarurile româneşti, în direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante nume din cinematografia noastră vor păşi astă-seară pe covorul roşu, la decernarea Premiilor Gopo. Cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Gopo va avea loc, de la ora 19.00, la Crystal Palace Ballrooms, fiind transmisă în direct de ProCinema.

Gala Premiilor Gopo, supranumite Oscarurile româneşti, va fi găzduită de Andi Moisescu, iar pe covorul roşu vor păşi, în această seară, unii dintre cei mai importanţi regizori, scenarişti şi actori, printre care Victor Rebengiuc, Ion Besoiu (care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră), Cristi Puiu, Radu Muntean, Răzvan Rădulescu, Mirela Oprişor.

Un fluier şi 13 nominalizări

Numeroase alte personalităţi şi vedete vor celebra cele mai importante realizări ale filmului românesc din 2010, printre care Henri Paul - ambasadorul Franţei la Bucureşti, Bruno Roche, Corneliu Porumboiu, marele câştigător al ediţiei din 2009, Maria Dinulescu, gazda galei de anul trecut, Tudor Chirilă, Andreea Raicu, Andreea Esca, Dragoş Bucurenci, Cabral, Cristi Iacob sau Daniela Nane.

Ediţia va fi transmisă în direct şi în exclusivitate la TV de ProCinema, de la ora 19.00, iar românii de pretutindeni o vor putea urmări înregistrată, pe Pro TV Internaţional la 30 şi 31 martie, de la ora 20.30. Gala va putea fi urmărită şi online, pe www.premiilegopo.ro şi www.procinema.ro. Lungmetrajul de debut al regizorului Florin Şerban, unul dintre filmele româneşti care au făcut senzaţie în ţară şi în străinătate în anul 2010, „Eu când vreau să fluier, fluier", a adunat cele mai multe nominalizări la această ediţie: 13.

„Marţi, după crăciun":10 nominalizări

Filmul lui Florin Şerban a fost nominalizat inclusiv la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun Regizor, Cel mai bun Actor într-un Rol Principal (George Piştereanu). Lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan, „Morgen", este, cu 11 nominalizări, un alt favorit. Radu Muntean revine în cursa pentru statuetele Gopo cu „Marţi, după Crăciun", care a primit din partea juriului 10 nominalizări, printre care la categoriile Cel mai bun Film, Cel mai bun Regizor, Cel mai bun Scenariu, Cea mai bună Imagine. Mimi Brănescu, interpretul rolului Paul Hanganu, a intrat în cursa celor mai buni actori în rol principal.

Din cele 56 de titluri înscrise în cursa pentru nominalizări, 12 lungmetraje, şase scurtmetraje şi cinci documentare au intrat pe lista titlurilor care vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite