„Orestia“, la Bucureşti, Cluj şi Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera „Orestia II - Coephorele" din trilogia „Orestia" a compozitorului Aurel Stroe, unul dintre cei mai importanţi autori români contemporani, se va juca la începutul lunii octombrie la Bucureşti, Cluj şi Paris. La 3 octombrie va avea loc premiera operei, care face parte din trilogia „Orestia" a compozitorului, la Buşteni, oraş de suflet al compozitorului.

Spectacolul, realizat de Filarmonica Banatul din Timişoara, sub bagheta dirijorală a lui Radu Popa şi în regia Ioana Sarah Stoianov din Israel, va face apoi un turneu, ajungând la Bucureşti (la 5 octombrie), la Cluj (7 octombrie ), la Mannheim, Germania (11 octombrie), la Basel, Elveţia (13 octombrie) şi Paris (16 octombrie). Premiera absolută a lucrării „Orestia II -Coephorele"  a avut loc în 1979, sub direcţia regizorală a lui Lucian Pintilie, pe scena Festivalului de la Avignon. Aurel Stroe este considerat unul dintre cei mai importanţi compozitori români de avangardă. S-a născut la 5 mai 1932 la Bucureşti. A studiat compoziţia la Conservatorul din Bucureşti, unde a şi predat. În 1986 a părăsit ţara, trăind la Mannheim, în Germania, unde s-a şi stins din viaţă, în 2008.

În anul 2002, Aurel Stroe a fost distins cu prestigiosul Premiu Herder al Universităţii din Viena. Printre lucrările sale se numără: „Oedipe la Colonos", „Această piesă  nu va primi premiul Nobel",  „De Ptolomaeo", „Arcade", „În vis desfacem timpurile suprapuse",  „Concertul pentru vioară şi orchestră" sau „Mandala".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite