Operă rock la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia americană Queensryche concertează în această seară, începând cu ora 20.00, la Arenele Romane. Biletele online la show-ul de trei ore s-au epuizat deja Spectacolul face parte

Formaţia americană Queensryche concertează în această seară, începând cu ora 20.00, la Arenele Romane. Biletele online la show-ul de trei ore s-au epuizat deja

Spectacolul face parte din turneul european "Operation: Mindcrime, Parts I&II", cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea albumului cu acelaşi nume.

Concertul, care va dura în jur de trei ore, are mai degrabă format de spectacol de operă adaptat după două albume: "Operation: Mindcrime", lansat în 1988, şi continuarea "Operation: Mindcrime II", lansat în 2006. Conceptul albumului şi faptul că piesele sunt legate între ele de personaje şi un fir epic au dus la comparaţii cu materialele discografice "The Wall" ale celor de la Pink Floyd şi "Tommy", de la The Who.

Intrigi politice şi marionete

Albumul "Operation: Mindcrime" urmăreşte o poveste extrem de complexă şi plină de simboluri, concentrată în jurul lui Dr.X, interpretat de actorul Anthony Valentino, un păpuşar politic.

Acesta îi "spală creierul" personajului principal, un dependent de droguri, pe numele său Nikki, pe care îl foloseşte pentru asasinarea unor figuri publice corupte. Un alt personaj al poveştii este Sora Mary, o fostă prostituată adolescentă transformată în călugăriţă. Vocea acesteia, care devine şi iubita lui Nikki, îi aparţine interpretei Pamela Moore. La sfârşitul poveştii, Sora Mary este omorâtă în circumstanţe misterioase, iar melodia "Who Killed Sister Mary?" ("Cine a omorât-o pe Sora Mary?") lasă loc pentru elucidare în partea a doua.

Continuarea mult-aşteptată a albumului reia aceleaşi personaje, Nikki, Dr. X (preluat de Ronnie James Dio) şi Sora Mary, după 20 de ani de la primele evenimente. Nikki iese de la închisoare, iar ucigaşul adevărat al lui Mary este dezvăluit. Albumul se referă la răzbunare şi efectele ei asupra oamenilor.

Teme sociale

Liderul formaţiei, Geoff Tate, spune despre Queensryche că este o formaţie de metal pentru oamenii care gândesc.

Toate versurile trupei au teme sociale, politice, precum regimul de control al armelor sau problemele de mediu.

Un dublu DVD cu acest show susţinut de trupă în oraşul natal Seattle a fost lansat în 2007.

Lucrul la un nou album Queensryche a fost anunţat recent .

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite