„Omul hazardului“, la Nottara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Omul hazardului“ va fi reprezentat astă-seară la teatrul bucureştean. Regizorul Cristi Juncu prezintă, de la ora 19.00, un spectacol după textul Yasminei Reza. În rolurile principale: Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu.

În piesa „Omul hazardului", un scriitor renumit călătoreşte cu trenul, către Frankfurt, în acelaşi compartiment cu o femeie pe care nu o cunoaşte. Călătoarea însă îi ştie foarte bine lucrările şi chiar are, în geantă, cel mai recent roman al său. Adânciţi în propriile gânduri, cei doi parcurg mulţi kilometri până să interacţioneze, iar textul urmăreşte firul amintirilor celor doi.

Mici eseuri despre viaţă

Actorul Emil Hossu spune că regizorul Cristi Juncu şi scenograful Cosmin Ardeleanu au dus acest spectacol într-o zonă pe care el însuşi nu a prea „bătătorit-o", ceea ce a fost seducător, „la vârsta a treia a profesiei de actor".„Am făcut cu ei o echipă ca pe vremea studenţiei, ceea ce este minunat să se întâmple, după 48 de ani de profesie", mărturiseşte Emil Hossu.

„În acest spectacol asistăm la mici eseuri despre viaţă, accesăm mai multe universuri, prin gândurile personajelor, iar modalităţile tehnice prin care sunt redate aceste lucruri sunt neaşteptate", punctează Emil Hossu. Spectacolul „Omul hazardului", al Teatrului Nottara din Bucureşti, a mai avut două reprezentaţii anul acesta, dar a fost întrerupt, după ce Emil Hossu a fost accidentat de o maşină, pe trecerea de pietoni. Actorul traversa regulamentar, pe culoarea verde a semaforului, iar după accident a fost operat la genunchi.

Naturaleţe pe scenă

Catrinel Dumitrescu îşi doreşte ca spectacolul „să mişte un pic conştiinţa, sufletul şi inteligenţa oamenilor". „Noi am încercat să nu jucăm teatru, ci să ajungem la un adevăr pe care să-l simţim în noi. Eleonora Duse (actriţă italiancă - n.r.) spunea că «a juca» e un cuvânt oribil. A juca teatru înseamnă să nu joci teatru. E un paradox. Asta nu înseamnă că înlături toate mijloacele de extensie", spune actriţa. „Textul este, fără îndoială, bizar ca formulă dramaturgică. E o ispită pentru un regizor. Dar nu cu asta m-a cucerit. Ce m-a frapat, citindu-l, e incredibila tinereţe a celor doi protagonişti", apreciază şi regizorul Cristi Juncu.

"Mi-a dat energie întâlnirea cu un text fascinant şi cu un regizor de o delicateţe impecabilă, care ne-a făcut să ne simţim ca o familie.''
Catrinel Dumitrescu actriţă

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite