Olga Tudorache, decorată pentru excelenţă în arta teatrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Olga Tudorache a fost decorată de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, "în semn de înaltă apreciere pentru

Actriţa Olga Tudorache a fost decorată de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, "în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi a tinerelor talente".
Olga Tudorache, în vârstă de 76 de ani, a primit la începutul anului şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică. Născută la 11 octombrie 1929, actriţa a absolvit Institutul de Teatru în 1951, legându-şi cariera de Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul "Nottara" şi Teatrul Mic din Bucureşti. A întruchipat tipologii extrem de diferite: Ioana Boiu în "Suflete tari" de Camil Petrescu, Femeia Comisar în "Tragedia optimistă" de Vişnevski, rolul titular în "Antigona" de Sofocle, Maşa în "Cadavrul viu" de Tolstoi, Cleopatra în "Antoniu şi Cleopatra" de Shakespeare etc. Pe scena Naţionalului bucureştean, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1997, cu spectacolul "Regina-mamă", de Manlio Santanelli.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite