Oana Pellea şi Corneliu Porumboiu acuză implicarea politicului în statutul ICR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La conferinţa de presă care a avut loc astăzi, la sediul Institutului Cultural Român, întreaga conducere a ICR şi-a anunţat demisia. Alături de preşedintele ICR, Horia-Roman Patapievici, au fost prezenţi cei doi vicepreşedinţi, Mircea Mihăieş şi Tania Radu.

Mai mulţi artişti români şi-au anunţat susţinerea publică pentru fosta conducere a Institutului.

Regizorul Corneliu Porumboiu a declarat, cu acest prilej, pentru ziarul „Adevărul": „Cred că e o decizie normală câtă vreme Curtea Constituţională a hotărât că ICR va fi trecut în subordinea Senatului. Alipirea la Senat va însemna o intervenţie directă a politicului. Procentajul din Parlament se va resimţi în conducerea instituţiei. Şi e mare păcat. Algoritmul de guvrenare din Parlament va intra şi aici. Politicul intervine acum şi în schimbarea femeii de serviciu dintr-o şcoală din judeţul Vaslui şi e grav că se întâmplă asta în secolul 21. Decizia conducerii e justă. Cred că Patapievici nu avea altă soluţie, nu putea rămâne într-o asemenea formulă."

„H.-R. Patapievici şi echipa sa ce a funcţionat la conducerea ICR au făcut onoare României şi au promovat o imagine valoroasă a culturii române", a declarat şi actriţa Oana Pellea, contactată de ziarul „Adevărul". „Trecerea ICR sub conducerea Senatului este o greşeală gravă şi un amestec politic de neacceptat în conducerea unei instituţii culturale de prim rang. Felicit conducerea operativă a ICR în frunte cu H.-R. Patapievici pentru rezultatele excepţionale în promovarea culturii române în lume şi le înţeleg demisia ca pe un act de onoare."

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite