O nouă carte despre Ceauşescu la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Moartea Ceauşeşeştilor", de Catherine Durandin, care susţine teza că Revoluţia română din 1989 a fost o lovitură de stat comunistă, se lansează de la 18.30 la standul Editurii Humanitas.


Volumul „Moartea Ceauşeşeştilor" va fi lansat în prezenţa autoarei de origine franceză Catherine Durandin, profesoară şi specialistă în istoria recentă a României.

„Moartea Ceauşeşeştilor" vorbeşte despre cum, în 1989, regimurile comuniste din Europa de Est se prăbuşesc unul după altul, în timp ce regimul lui Nicolae Ceaşescu pare etern.

Când izbucneşte Revoluţia din decembrie 1989, căderea lui Ceauşescu "se produce pe cât de spectaculos, transmisă în direct de radioteleviziune, pe atât de tipic pentru o lovitură de stat pusă la cale din interorul sistemului". Doar că, "la adăpostul unui delir mediatic, în care nimeni nu oboseşte să verifice acurateţea informaţiilor, o garnitură nouă de activişti şi ofiţeri confiscă în folosul său aşa-zisa revoluţie".

În carte, Catherine Durandin, secondată de Guy Hoedts denunţă "această lovitură de stat, temeinic şi documentat ca într-un studiu ştiinţific".

„Moartea Ceauşeşeştilor" confirmă varianta Revoluţiei ca lovitură de stat pe care o dovedesc şi cărţile din seria despre evenimentele din 1989 publicate de Grigore Cartianu la Editura Adevărul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite