O comedie muzicală la Teatrul „Radu Stanca“ din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedia muzicală „Domnul Puntila şi sluga sa Matti" va deschide, în 14 septembrie, stagiunea 2011-2012 a Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu (TNRS).

Stagiunea va debuta în 14 septembrie, la ora 19.00, fiind deschisă prin premiera spectacolului „Domnul Puntila şi sluga sa Matti", în regia Ancăi Bradu.

„Având la bază textul lui Bernard Brecht, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai secolului, producţia Secţiei germane a TNRS este o comedie muzicală ce prezintă povestea unui aristocrat care încearcă să îşi schimbe identitatea cu cea a servitorului său", se arată în comunicatul teatrului, citat de Mediafax. Spectacolul va fi prezentat în limba germană, cu traducere în limba română.

Totodată, primul spectacol care va fi prezentat, în premieră, de actorii secţiei române se intitulează "Insula", în regia lui Vlad Massaci, şi este o adaptare după textul omonim al poetului suprarealist român Gellu Naum.

"Spectacolul, de un umor nebun, dar şi de un absurd tragic, porneşte de la povestea lui Robinson Crusoe, acumulând mereu situaţii imprevizibile", se arată în comunicat. Primele două reprezentaţii ale spectacolului vor avea loc în 29 şi 30 septembrie, începând cu ora 19.00.

Purcărete se întoarce

Pe lângă cele două premiere, noul program va aduce în faţa publicului producţii îndrăgite din sezonul trecut. Silviu Purcărete va reveni, în luna septembrie, la Sibiu, cu două producţii: "Faust" după Goethe, la Hala Balanţa (în 17 şi 18 septembrie), şi "Lulu" de Frank Wedekind, la Hala Simerom (în 25 septembrie).

Seria spectacolelor în spaţii neconvenţionale va continua prin prezentarea celor două producţii din tramvai, în regia lui Gavriil Pinte, "Ispita Cioran" ( în 16 şi 22 septembrie, de la ora 17.00) şi "Un tramvai numit Popescu" ( în 17-18 septembrie, începând cu ora 14.00).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite