VIDEO DVD-ul cu filmul “Nunta mută”, lansat la o proiecţie specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Nunta mută", regizat de Horaţiu Mălăele, va fi distribuit luni, 14 mai, împreună cu ziarul „Adevărul". DVD-ul cu filmul şi un album de prezentare vor costa doar 14,99 lei.

În seara aceasta, "Adevărul" a organizat o vizionare a filmului, la Grand Cinema Digiplex - Băneasa Shopping City. La lansarea oficială a DVD-ului au participat şi actori care au jucat în film: Victor Rebengiuc, George Mihăiţă, Tudorel Filimon, Meda Victor şi Valentin Teodosiu.

Actriţa Meda Victor a spus că, asupra ei, regizorul Horaţiu Mălăele a acţionat un singur buton, "încredere", în timp ce Valentin Teodosiu a vorbit despre succesul internaţional al peliculei: "Numai în Franţa filmul a avut peste 100.000 de spectatori. Acest film trebuie văzut şi în România", a punctat Teodosiu.

image

Valentin Teodosiu şi Victor Rebengiuc

George Mihăiţă a povestit că, după ce a văzut filmul, regizorul Costa Gavras l-a caracterizat printr-un singur cuvânt: "mălăelian!". "Felicitări Adevărul Holding, care nu este la primul gest de acest fel!", a mai spus Mihăiţă.

Rebengiuc aşteaptă noul proiect al lui Mălăele

Actorul Victor Rebengiuc a mărturisit că aşteaptă o nouă invitaţie de a juca într-un film de Horaţiu Mălăele, pentru că acest debut anunţă un viitor regizor de film demn de luat în seamă, iar Tudorel Filimon a povestit că, la filmări, actorii au primit de la Mălăele un tricou pe care scria doar atât: "Nunta mută şi câştigă".

image

Tudorel Filimon şi Meda Victor

„Îmi doresc ca acest film să placă în egală măsură bătrânului şi copilului, prostului şi înţeleptului, profanului şi iniţiatului. Este un film despre viaţă, moarte şi adevăr. Este un film cu mult umor", spunea regizorul Horaţiu Mălăele, care, din păcate, nu a fost prezent la eveniment, pentru că se află în străinătate.

În 1953, Ana şi Iancu decid să se căsătorească. Când petrecerea e în toi, apare un comandant rus, care anunţă moartea „preaiubitului tătuc" Stalin. Este decretat doliu internaţional timp de şapte zile. Sunt interzise nunţile şi înmormântările. Nuntaşii se împrăştie pe la casele lor doar de ochii autorităţilor. Când se lasă întunericul, ei se adună într-o cămăruţă cu pereţii camuflaţi şi pun de-o nuntă... mută.

„Am auzit această poveste în adolescenţa mea teatrală de la profesorul meu, Octavian Cotescu. Lucrurile s-au întâmplat undeva în Moldova", mai spunea Horaţiu Mălăele.

Actori experimentaţi, personaje memorabile

„Nunta mută" se bucură de prezenţa marilor actori Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu-Botez, Luminiţa Gheorghiu, Valentin Teodosiu, Dan Condurache, George Mihăiţă, Dana Dogaru, Doru Ana, George Ivaşcu.

Lor le stau alături reprezentanţi ai tinerei generaţii: Meda Victor şi Alexandru Potocean - în rolurile cuplului de miri, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Ioana Anastasia Anton.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite