Noutăţi la Humanitas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autori români şi străini, cu titluri inedite, vor apărea în curând în librării Editura Humanitas a pregătit trei apariţii semnate de Paulo Coelho, Şerban Foarţă şi Nicolas

Autori români şi străini, cu titluri inedite, vor apărea în curând în librării

Editura Humanitas a pregătit trei apariţii semnate de Paulo Coelho, Şerban Foarţă şi Nicolas Bouvier. Iar colecţia "Raftul Denisei" promite trei scriitori străini în mare vogă.

Biblioteca "Paulo Coelho" de la Humanitas se va îmbogăţi cu încă un titlu. Este vorba de "Brida", a treia carte scrisă de Paulo Coelho după "Alchimistul".

Brida este o tânără care crede că există o punte între vizibil şi invizibil. În căutările ei, întâlneşte un înţelept care o ajută să-şi înfrângă temerile şi o femeie care o învaţă să danseze ascultând muzica tainică a lumii. Amândoi ştiu însă că harul tinerei nu are valoare decât dacă eroina ajunge să-l descopere singură.

"Marele talent al lui Paulo Coelho pare a fi uşurinţa cu care li se adresează tuturor în acelaşi timp. (...). Acesta este secretul succesului extraordinar al autorului, ale cărui cărţi s-au vândut în 100.000.000 de exemplare în lumea întreagă", comentează Dana Goodyear, de la "The New Yorker".

Şerban Foarţă, "pe noptieră"

"Roşul uşor e rozul iluzor", cartea lui Şerban Foarţă, apare în colecţia "Cartea de pe noptieră" de la Humanitas şi propune ca subiect o întâlnire care pune în antiteză două generaţii şi un schimb de perspective între valorile vechi şi cele noi. Iar "Peştele-scorpion", de Nicolas Bouvier, apare în colecţia "Memorii/Jurnale" de la Humanitas. "Rostul lumii", "Cronică japoneză" şi "Peştele-scorpion" sunt capodoperele scriitorului elveţian Nicolas Bouvier (1929-1998), toate fiind traduse de Emanoil Marcu.

Titluri noi în "Raftul Denisei"

În colecţia "Raftul Denisei" de la Editura Humanitas Fiction vor apărea, pentru prima oară în limba română, romanul lui Richard Ford, "Cronicarul sportiv", cartea lui Goncalo M. Tavares, "Ierusalim" şi cea a lui Gary Shteyngart, "Absurdistan".

Scriitorul american Richard Ford este deţinător al premiilor Pulitzer şi PEN/Faulkner, iar romanul "Cronicarul sportiv" este primul volum din trilogia ce l-a impus pe eroul lui-fetiş, Frank Bascombe.

"Ierusalim", cartea despre care Saramago a spus că îşi va lua locul imediat printre marile opere ale literaturii occidentale, a fost tradusă în peste douăsprezece limbi. Iar "Absurdistan", romanul lui Gary Shteyngart, a fost tradus în peste douăzeci de ţări şi nominalizat de "New York Times Book Review" printre primele zece romane americane ale anului 2006.

Cartea relatează o poveste din Sankt Petersburg, din vara lui 2001, când Rusia a fost prădată de avuţii, iar mafioţii şi oligarhii benchetuiau în palatele de pe Neva.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite