Noul film al lui Mungiu, cumpărat de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Sundance Selects a achiziţionat drepturile de distribuţie în America de Nord pentru cel mai nou film regizat de Cristian Mungiu, intitulat "Beyond the Hills", anunţă Mediafax, care citează Reuters.


Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului "Beyond the Hills", înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut cu titlul "Provizoriu". Pelicula reprezintă o coproducţie între casa cineastului român - Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Potrivit Reuters, filmul spune povestea a două fete, Alina şi Voichiţa, care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mânăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mânăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

"Cristian Mungiu a devenit unul dintre marii regizori ai lumii, odată cu filmul său «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile». Suntem onoraţi să continuăm legătura noastră cu el, cu ocazia lansării celui mai recent film al său", a declarat Jonathan Sehring, preşedintele companiei Sundance Selects/ IFC Films pentru Reuters.

Sundance Selects reprezintă o divizie a IFC Films şi IFC Midnight, care aparţin de AMC Networks Inc.

Cel mai nou proiect cinematografic al regizorului Cristian Mungiu, "Provizoriu", a primit o finanţare de 400.000 de euro din partea fondului Consiliului Europei, Eurimages.

Proiectul a obţinut cea mai mare finanţare la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut - 1.188.000 de lei (273.675 de euro).

Regizorul Cristian Mungiu a fost premiat cu Palme d'Or şi cu premiul FIPRESCI pentru drama "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", la Festivalul de Film de la Cannes, în 2007.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite