Noul album al Angelei Gheorghiu, "Homage to Maria Callas", pe locul I în topul Gramophone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Hommage to Maria Callas", editat de prestigioasa casă de discuri EMI Classics din Londra, a intrat direct pe locul I în cel mai prestigios top de muzică clasică din lume - cel al revistei Gramophone.


Topul este editat sub egida Industriei Fonografice Britanice şi este alcătuit de specialişti în muzică clasică şi critici muzicali britanici.


Albumul "Homage to Maria Callas" va fi lansat în România săptămâna viitoare, în cadrul unor evenimente la care va fi prezentă şi celebra soprană română.
Evenimentele vor culmina cu proiecţia publică live in HD, pe data de 28 noiembrie, la Opera Naţională din Bucureşti, a spectacolului "Tosca" - o producţie din 2011 a celebrei opere regale Covent Garden din Londra, din distribuţia căruia fac parte Angela Gheorghiu, Jonas Kauffman şi Bryn Terfel. Proiecţia va avea loc în premieră la ONB, în prezenţa Angelei Gheorghiu, iar la finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.

Angela Gheorghiu a lansat albumul "Homage to Maria Callas", la nivel internaţional, pe 7 noiembrie. Albumul cuprinde o colecţie de arii din creaţii foarte cunoscute, inspirată de cariera şi înregistrările Mariei Callas, considerată una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul al XX-lea.

Pe album este inclus şi un duet inedit, realizat cu ajutorul unor tehnici de sincronizare, al Angelei Gheorghiu cu Maria Callas.

În ariile de pe "Homage to Maria Callas", Angela Gheorghiu este acompaniată de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato, în timp ce în "La Traviata", celebra soprană îl are alături pe tenorul James Valenti.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este cel mai bine vândut artist român de muzică clasică.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite