Noul dicţionar universal al limbii române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre lansările importante care s-a petrecut zilele trecute la târgul de carte Bookfest a fost cea dedicată unui nou dicţionar al limbii române (Ed. Litera Internaţional). Fiind în acest

Una dintre lansările importante care s-a petrecut zilele trecute la târgul de carte Bookfest a fost cea dedicată unui nou dicţionar al limbii române (Ed. Litera Internaţional).
Fiind în acest moment cel mai mare dicţionar într-un singur volum, acesta conţine peste 80.000 de cuvinte care sunt analizate din punct de vedere etimologic, al variantelor lexicale, al definiţiilor, al indicaţiilor de conţinut şi de circulaţie ş.a. Autorii Ioan Oprea, Carmen-Gabriela Pamfil, Rodica Albu şi Victoria Zăstroiu îşi propun să continue tradiţia lexicografică românească a descrierii semantice ilustrate cu citate din literatură, tradiţie începută la noi cu Lazăr şăineanu, căruia îi şi este dedicat noul dicţionar. După modelul unor dicţionare străine recente, a fost introdus şi un ghid de utilizare, chiar în primele pagini, dezvăluind bogăţia de informaţii a fiecărei poziţii.
Este un dicţionar de mare utilitate, care, pe lângă cuvintele curente ale limbii române, mai conţine cuvinte vechi, arhaisme culturale, regionalisme, termeni speciali, concepte filozofice, teologice, nume de curente culturale, politice etc. Este o binevenită şi cuprinzătoare nouă hartă pentru vorbitorii de limbă română.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite