Nicolae Grigorescu la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia „L'Age de l'Impressionnisme en Roumanie. Nicolae Grigorescu (1838 - 1907)" va fi deschisă, între 4 octombrie şi 15 ianuarie, la Hôtel de Ville din Bruxelles

Muzeul Naţional de Artă al României a inaugurat la Bruxelles prima expoziţie monografică de amploare dedicată pictorului Nicolae Grigorescu.

Expoziţia prezintă, în sălile Primăriei vechi din centrul capitalei belgiene, 72 lucrări de pictură şi 20 de lucrări de grafică din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României, ce acoperă toate perioadele de creaţie ale artistului, cu accent pe elementele de modernitate şi pe spiritul naţional din operele artistului.

Nicolae Grigorescu a debutat în ţară ca pictor de biserici, iar apoi într-un timp foarte scurt a reuşit un salt extraordinar în direcţia sincronizării cu arta occidentală, prin viziunea sa inovatoare.

În Franţa, lucrând în ambianţa Şcolii de la Barbizon alături de mari pictori ai epocii precum Jean-Baptiste-Camille Corot, Jean-François Millet şi Jean Désiré Gustave Courbet, artistul român găseşte mediul prielnic dezvoltării sale, îmbinând într-un stil foarte personal impresionismul cu realismul Şcolii de la Barbizon.

Expoziţia dă ocazia publicului belgian de a cunoaşte arta lui Grigorescu, urmărind să prezinte noi aspecte ale activităţii artistului şi conexiuni inedite cu arta europeană.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite