Neagu Djuvara despre Dan Voiculescu: „E un individ neprizabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul filosof şi eseist spune într-un interviu acordat pentru „Weekend Adevărul" că nu mai ştie ce să aleagă în politica românească.

„Mă întreb ce fel de Partid Liberal mai este ăsta care a fuzionat cu bucăţica de partid, zis Conservator, a acestui individ neprizabil, Voiculescu?", analizează Neagu Djuvara situaţia politică din România în interviul care va apărea vineri, în „Weekend Adevărul". „Eu nu mai ştiu pe cine să aleg în politica românescă. Aşa că stau pe tuşă".

Un pericol: fuga tinerilor din ţară

Djuvara, care îşi lanasează astăzi ediţia aniversară a volumului de memorialistică „Amintiri din pribegie", spune că cea mai gravă problemă a „României de mâine" este „fuga tinerilor din ţară": „Dintre intelectualii tineri care prind o bursă Fullbright, nu se mai întorc în România decât 1%. E o tragedie. Nu putem să ieşim din bârlog dacă această fugă a creierelor continuă".

Despre scris şi Internet

Doctor în Drept şi în Filosofia istoriei şi autorul mai multor bestselleruri, Neagu Djuvara povesteşte în interviu şi cum şi-a publicat prima carte, dar şi care este relaţia sa cu Internetul.

În această seară, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, Neagu Djuvara va acorda autografe şi va devzălui secretele salatei sale de vinete - „caviar d'aubergines a la Djuvara".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite