Muzicieni de azi. muzicieni de maine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se desfasoara cu acest generic, de mai mult de un deceniu, ciclul de concerte initiat in stagiunea Radio de criticul-realizator Rodica Sava. Se prezinta astfel melomanilor, in programe speciale,

Se desfasoara cu acest generic, de mai mult de un deceniu, ciclul de concerte initiat in stagiunea Radio de criticul-realizator Rodica Sava.
Se prezinta astfel melomanilor, in programe speciale, transmise in direct si la radio, dinamica afirmarii tinerelor noastre talente muzicale. Revenim acum asupra ideii generice, cu prilejul galei desfasurate in compania Orchestrei de camera Radio, sub bagheta maestrului Cristian Brancusi. Din multitudinea recitalurilor saptamanale (stagiunea nu se intrerupe in sezonul estival), Rodica Sava a ales pentru debut cu orchestra sase tineri. I-am urmarit evoluand in emotia clipei de "iesire in larg". Gheorghe Iliuta, absolvent al cursurilor universitare conduse de Cristian Brancusi, a primit ingaduinta profesorului sau de a dirija o parte a programului, dovada ca drumul se deschide cu sanse autentice in fata sa. Sorin Creciun, din Moldova, are deja amprenta unor preocupari stilistice evidentiate convingator in Concertul de pian al lui Haydn, iar clarinetistul Albert Madalin Codreanu, aflat dupa momentul intrarii in Universitatea de Muzica, promite sa urmeze un traseu favorabil performantelor, promisiune evidentiata si de cel mai tanar participant la gala, violonistul Alexandru Malaimare (clasa a X-a!), care si-a pus cu succes la incercare fortele cu virtuozitatea Concertului nr.1 de Paganini. Doua voci formate de profesorul Ionel Voineag - cea de "pasare inalta" a sopranei Simona Nae si cea de tanar indragostit a tenorului Catalin Mustata - ne-au convins ca muzica lui Donizetti isi poate pastra vitalitatea cu fiecare nou zbor al varstelor tinere. Iata, Rodica Sava isi implineste cu devotament misiunea. Multumirilor datorate acestor tineri trebuie sa le adaugam si pe cele ale profesorilor care i-au format si, fireste, ale publicului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite