Muzica Veche se aude în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul concert din cadrul Festivalului de Muzică Veche, "Renaissance Rainbow", a fost un recital de lăută renascentistă, în interpretarea lui Hopkinson Smith.

Recitalul a avut loc joi, de la ora 19.00, la marele salon de recepţii al Muzeului Naţional Cotroceni, în deschiderea Festivalului de Muzică Veche, care se va desfăşura până duminică, 28 octombrie, în Bucureşti.

Publicul a fost invitat să descopere spiritul epocii baroce prin intermediul muzicii, al instrumentelor istorice şi al tehnicilor interpretative specifice, potrivit Mediafax.
Programul spectacolelor continuă astăzi, la ora 19.00, la Biserica Anglicană, cu un concert-lecţie pentru copii, cu intrarea liberă, prin intermediul căruia cei mici vor fi iniţiaţi în lumea fascinantă a muzicii şi a instrumentelor baroce.

Sâmbătă, începând cu ora 19.00, Menno van Delft (Olanda) va încânta audienţa cu "Keyboard Families", recital de clavecin şi clavicord, la marele salon de recepţii al Muzeului Naţional Cotroceni.

Festivalul se încheie duminică, la ora 19.00, la Studioul de Concerte "Mihail Jora" al Radiodifuziunii Române, cu "Il Maestro e Lo Scolare", concert orchestral intepretat de Il Gardellino (Belgia) şi invitaţii lor din România.

Festivalul este organizat sub înaltul patronaj al lui Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, şi în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite