Muzica românească de pe internet luptă cu pirateria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din toate genurile sunt puse la dispoziţie celor interesaţi de muzica autohtonă pe site-ul www.musicmall.ro, primul de acest fel de la noi, constituit ca o alternativă reală pentru pirateria

din toate genurile sunt puse la dispoziţie celor interesaţi de muzica autohtonă pe site-ul www.musicmall.ro, primul de acest fel de la noi, constituit ca o alternativă reală pentru pirateria muzicală din internetul românesc.
"Vânzările de CD-uri în magazine au fost punctul de plecare în studiul nostru când am realizat acest proiect. Există două tipuri de cumpărători, cei care stau pe internet şi cei care cumpără de la tarabă. Cumpărătorii tradiţionali, care merg la magazin, cu siguranţă, vor cumpăra în continuare de acolo. Vrem să-i atragem pe cei care descarcă de pe internet şi care nu vor cumpăra niciodată de la tarabă. Vrem să-i determinăm să descarce legal. Momentan nu avem alternativa de descărcare a unui album întreg, ci piesă cu piesă", ne-a explicat managerul proiectului, Mircea Popa. Avantajele acestui sistem ar fi următoarele: calitatea bună a MP3-urilor, timpul scurt al intrării în posesia melodiei dorite, legalitatea downloadării, sistemul simplu de plată, prin SMS, achiziţionarea de piese după albume care nu se mai găsesc pe piaţă, achiziţionarea de melodii single înainte de apariţia albumului, magazinul on-line este disponibil non-stop. Munca de căutare a melodiei preferate se simplifică, însă costă. şi nu puţin: peste 30.000 de lei/piesă, ţinând cont că un album, în magazinele de specialitate sau pe tarabă, cu 10 piese, cel puţin, costă în jur de 200.000 de lei. Mircea Popa a observat acest neajuns. "Pentru toată lumea este un efort. Suma poate părea mare. Vedem că nu e avantajos. Pe de altă parte, nu ştiu câţi oameni cumpără un album cu toate piesele, ţinând cont că, la muzica românească, 30-40% din album este umplutură". Deşi a fost lansat recent, site-ul funcţionează de la începutul anului şi au fost înregistrate peste 20.000 de descărcări. În topul celor mai descărcate piese, primul loc este ocupat de Simplu, cu "Oficial îmi merge bine", iar la albume, campion este Mărgineanu, cu celebrul său "Gore din Chitila".

Poliţiştii au tăbărât pe sate!
Operaţiunea "Gramofonul" s-a declanşat "în forţă" şi în teritoriu. Poliţişti din Covasna au descins într-o discotecă din comuna Ghelinţa pentru verificarea… respectării drepturilor de autor. Razia nu a rămas fără rezultate şi-l cercetează pe DJ-ul localului, ş. Raimond (de 22 de ani) din comuna Estelnic, care difuza muzică de pe un CD contrafăcut. În plus, poliţiştii au descoperit şi confiscat încă 46 de CD-uri contrafăcute.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite