"Musca" la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera cu românca Ruxandra Donose are premiera, mâine, la Theatre du Chatelet Muzica din "The Fly" (Musca) este compusă de Howard Shore, premiat cu Oscar, Globul de Aur şi Grammy, pentru cea

Opera cu românca Ruxandra Donose are premiera, mâine, la Theatre du Chatelet

Muzica din "The Fly" (Musca) este compusă de Howard Shore, premiat cu Oscar, Globul de Aur şi Grammy, pentru cea mai bună coloană sonoră din "Stăpânul inelelor".

Opera "Musca", regizată de David Cronenberg (autorul filmului cult "The Fly" - 1986), va fi pusă în scenă pe 2, 5, 8, 11 şi 13 iulie, la Paris, la Theatre du Chatelet.

Distribuţia este alcătuită din basbaritonul canadian Daniel Okulitch (cercetătorul Seth Brundle), mezzosoprana româncă Ruxandra Donose (Veronica Quaife), tenorul Gary Lehman (Stathis Borans), mezzosoprana Beth Clayton şi tenorul Jay Hunter Morris.

În septembrie, va ajunge la Opera din Los Angeles. Libretul este scris de David Henry Hwang, care a câştigat un premiu Tony pentru piesa de teatru "M. Butterfly", iar designerul spectacolului, Dante Ferretti (Oscar pentru "Aviatorul", "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street") debutează ca scenograf de operă.

Dirijor, Placido Domingo

Orchestra Filarmonică a Radio France, dirijată de tenorul spaniol Placido Domingo, directorul general al Operei din Los Angeles, va acompania spectacolul, care se anunţă unul deosebit.

"The Fly" explorează metamorfozele fizice şi psihologice ale unui cercetător renumit care, în urma unui experiment nereuşit, se transformă în omul-muscă.

"Este o poveste despre iubire şi moarte (...). A face un spectacol de operă după filmul <> este un vis mai vechi al meu", a comentat compozitorul Howard Shore.

Ruxandra Donose, pe scene mondiale

Mezzosoprana s-a născut în Bucureşti, într-o familie de muzicieni. A susţinut concerte, ca pianistă, încă din copilărie. A debutat la Opera de Stat din Viena în 1992, ajungând ulterior la Covent Garden din Londra, Opera din Paris, Teatro Real din Madrid, Opera din Berlin sau cea din San Francisco, unde a cântat prima oară în 1996. În urmă cu şase ani, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru interpretarea din "Stabat Mater", de Antonin Dvorak.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite