Mozart şi Beethoven ne scot din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul SoNoRo aduce pe scenele româneşti 16 muzicieni renumiţi din Europa şi Japonia Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo debutează în seara aceasta cu un concert la

Festivalul SoNoRo aduce pe scenele româneşti 16 muzicieni renumiţi din Europa şi Japonia

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo debutează în seara aceasta cu un concert la Palatul Cotroceni, sub tema "Quasi opera". Vor fi interpretate într-o manieră inedită şi lipsită de orice urmă de rigiditate piese de Mozart, Schumann, Puccini şi Beethoven.

16 muzicieni din Londra, Berlin, Tokyo, Munchen, Bucureşti, Zurich sau Viena vor crea o atmosferă aparte, de la muzica romantică la lied, de la tangoul argentinian la operă sau de la baroc la muzica tradiţională.

După entuziasmul şi succesul de anul trecut, cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo propune publicului român opt concerte, dublu faţă de 2006, alte două recitaluri la Sibiu, lansarea CD-ului "Songs and Dances of Life" (care adună la un loc cântece de recoltă, dansuri de cătănie, colinde, cântece religioase, balade, cântece de dor, rarităţi în miniatură de Bela Bartok, Anatol Vieru, Franz Liszt, Bohuslav Martinu sau Franz Schubert) şi proiectul "SoNoRo - Interferenţe", dedicat tinerilor muzicieni de la noi.

"Dorim să aducem pe scenă un suflu nou, propunem abordări proaspete şi combinaţii inedite între diverse stiluri muzicale", spune violistul Răzvan Popovici, directorul artistic al festivalului. SoNoRo cuprinde cinci spectacole la Bucureşti, în perioada 4-11 noiembrie, şi două la Sibiu, pe 13 şi 14 noiembrie.

După concertul de deschidere de la Cotroceni, urmează "Songs and Dances of Life", care celebrează Transilvania, în general, şi oraşul Sibiu, în special. Astfel, pe 6 noiembrie, la Muzeul Ţăranului Român, vor fi prezentate compoziţii inspirate din muzica tradiţională românească, ungară şi slovacă.

Seara de 8 noiembrie (Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă) propune o incursiune în universul magic al compozitorului elveţian Frank Martin, dar şi în cel al romantismului german. Invitata specială a serii va fi pianista Mihaela Ursuleasa.

Fiesta muzicală în Capitala Culturală Europeană

Seria spectacolelor continuă cu "Anotimpurile" (9 noiembrie, Sala Colosseum a Palatului Bragadiru), un experiment audio-vizual inspirat din tangoul argentinian, şi "Finale" (11 noiembrie, Ateneul Român), care include piese de Johannes Brahms, Gustav Mahler şi o suită de lieduri, "Dragoste de poet" de Robert Schumann, în interpretarea tenorului britanic Mark Padmore ."SoNoRo - Interferenţe" va încheia festivalul în sala Cerchez a Muzeului Cotroceni, pe 17 noiembrie. După Bucureşti, festivalul se mută la Sibiu.

Teatrul Thalia va găzdui pe 13 noiembrie un spectacol de "Muzică de cameră a la carte", iar pe 14 noiembrie, în galeria de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal vor răsuna "Songs and Dances of
Life".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite