Monica Bârlădeanu , într-o dramă italiană selectată la Festivalul de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa română este una dintre protagonistele peliculei italiene „Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, care va avea premiera la prestigiosul festival.

„Maternity Blues" spune povestea a patru femei care şi-au omorât copiii şi intră în competiţie în secţiunea Controcampo italiano a Festivalului de la Veneţia. Monica Bârlădeanu o interpretează pe Eloisa în „Maternity Blues", o femeie pasională şi directă, gata oricând să polemizeze cu celelalte, afişând un cinism de faţadă. Eloisa este o fostă cântăreaţă de muzică uşoară italiană, care se regăseşte în secţia psihiatrică a închisorii.

„Maternity Blues", care are la bază cartea Graziei Verasani este povestea a patru femei diferite, însă legate de o culpă comună: infanticidul. Ele sunt internate împreună şi trăiesc o „condamnare mai ales interioară", legându-şi fiecare propria culpă de cea a alteia, se împrietenesc, îşi fac confidenţe şi se consolează, apărând într-o lumină de „vinovate inocente", potrivit cinemaitaliano.info.

Filmările pentru „Maternity Blues" s-au desfăşurat în Toscana şi la Roma.

Citeşte şi:

Monica Bârlădeanu, actriţă: „Îmi place să joc femei care nu simt presiunea de a fi frumoase“

Monica Bârlădeanu a mai jucat în producţii internaţionale precum serialul american de succes „Lost" şi comedia „Buds for Life", iar în filme româneşti a avut roluri „Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu şi în „Francesca", regizat de Bobby Păunescu, debutul său în lungmetraj.

Actriţa a mai jucat şi în pelicula „Vallanzasca - Gli angeli del male", în regia lui Michele Placido, care a avut premiera tot la Veneţia, anul trecut. În prezent, Monica Bârlădeanu filmează la „Diaz", în regia lui Daniele Vicari, iar începând cu sfârşitul lunii octombrie actriţa va fi implicată în proiectul cinematografic „Itaker", al cineastului Michele Placido.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia se va desfăşura între 31 august - 10 septembrie. Cele mai recente filme semnate de Roman Polanski, David Cronenberg, Marjane Satrapi şi George Clooney au fost selectate în competiţia oficială a Mostrei, a cărei selecţie oficială a fost anunţată joi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite