Monedă din argint cu chipul lui Steinhardt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 29 iulie se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Steinhardt, iar cu acest prilej, începând de luni, Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie în scop numismatic o monedă din argint

La sfârşitul lui iulie 1912, în Pantelimon se năştea Nicolae Steinhardt, cel care avea să devină unul dintre cei mai importanţi scriitori români. BNR emite cu prilejul centenarului naşterii lui o monedă din argint ce are următoarele caracteristici: valoare nominală - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, formă - rotundă, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 grame, calitate - proof, cant -zimţat.

Aversul redă o compoziţie reprezentând mănăstirea Sfânta Ana - Rohia, valoarea nominală „10 LEI", stema României, inscripţia „ROMANIA", anul de emisiune „2012" şi textul în arc de cerc „Manastirea Sfânta Ana - Rohia", se arartă într-un comunicat citat de Mediafax.

Reversul prezintă portretul lui Nicolae Steinhardt, suprapus peste imaginea unei biblioteci, textul în arc de cerc „Monahul de la Rohia", anii între care a trăit „1912" şi „1989" şi inscripţia „NICOLAE STEINHARDT".
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340,00 lei/bucata.

Monedele din argint dedicate aniversării lui Nicolae Steinhardt au putere circulatorie pe teritoriul României.
Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite