Mirela Oprișor, cot la cot cu Meryl Streep și Keira Knightley

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actrița din "Marți, după Crăciun" (regia: Radu Muntean) se află pe locul 13 într-un top al celor mai bune interpretări feminine în anul 2011, făcut de publicația new-yorkeză "The Village Voice"

Pe primele trei locuri în opțiunile celor aproape 100 de critici americani care au votat se situeatză actrițele Anna Paquin, pentru rolul din pelicula "Margaret", Juliette Binoche, pentru "Certified Copy" și Kirsten Dunst, pentru "Melancholia".

Mirela Oprișor, care interpretează rolul Adrianei Hanganu, soția înșelată din filmul "Marți, după Crăciun" (povestea unui triunghi amoros), regizat de Radu Muntean se situează pe locul 13 în topul "The Village Voice", http://www.villagevoice.com/filmpoll/cat/actress/2011/,  la egalitate cu Vera Farmiga, nominalizată la Premiul Oscar pentru rolul din „Up in the Air". În top, înaintea Mirelei Oprișor mai sunt Meryl Streep și Keira Knightley - pentru rolul din recentul "A Dangerous Method".

Criticii care au votat pentru Mirela Oprișor sunt: Michael Atkinson, David Fear, Jim Ridley, Nick Schager și Ryan Stewart.

Citește un interviu cu Mirela Oprișor: „Când renunţi la orgoliu, totul e mai uşor“

Actrița Maria Popistașu, interpreta amantei din "Marți, după Crăciun" ocupă locul 38 în același top. Acesta reunește, în total, 53 de actriție.

Filmul "Marți, după Crăciun" a fost proiectat în cadrul New York Film Festival pe 28 septembrie și 1 octombrie, și a intrat în cinematografele americane în luna mai a acestui an.

Într-un interviu acordat pentru "Adevărul literar și artistic", Mirela Oprișor, care a debutat în film la 37 de ani, a povestit despre momentul când a avut parte de prima certificare.

"S-a întâmplat la Cannes, când am văzut că mă aşteaptă lumea după proiecţia Marți, după Crăciun. Printre ei, era un domn. M-a invitat să stăm de vorbă la o bere. Eram foarte emoţionată, dar îi vorbeam relaxat. I-am spus că nu pot, că ies cu colegii. Târziu mi-am dat seama cine era. Am primit un e-mail din America să intru pe site-ul The Village Voice să văd ce s-a scris despre mine. Era un articol în care autorul spunea că, dacă filmul ar fi fost la secţiunea principală, aş fi putut să câştig premiul pentru cea mai bună actriţă, înaintea lui Juliette Binoche. Ceea ce este exclus! Articolul avea şi fotografia autorului şi atunci mi-a picat fisa. Cel care mă invitase la bere la Cannes era Jim Hoberman, unul dintre cei mai mari critici din lume, cel care a descoperit şi Moartea domnului Lăzărescu."

Mirela Oprișor a câștigat și un Premiu Goppo pentru rolul din "Marți, după Crăciun".

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite