Mircea Vintila aduce Irisul pe Strada Popa Nan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Vintila, dupa aproape doi ani de la albumul "Toti intr-o barca", se pregateste pentru lansarea celui de-al treilea material discografic din cariera solo. Este in plina forma artistica si nu

Mircea Vintila, dupa aproape doi ani de la albumul "Toti intr-o barca", se pregateste pentru lansarea celui de-al treilea material discografic din cariera solo. Este in plina forma artistica si nu si-a uitat deloc fanii. Astazi, va canta la Pitesti, maine, in Piata Constitutiei din Bucuresti si nu peste multa vreme se va afla pe litoral, la Vama Veche. In ritmuri de folk, Mircea Vintila a ramas acelasi artist plin de viata si umor. Ne-a raspuns cu amabilitate la cateva intrebari, chiar daca era in masina, pe Bulevardul Magheru.
- Ce se intrevede in viata dvs. artistica?
- Maine este un spectacol in Piata Constitutiei, ora 20.00, unde voi canta intr-o formula inedita: eu cu Iris. Este o surpriza uriasa. Am facut deja doua repetitii, urmeaza inca doua si o proba de sunet. Concertand in formula de spectacol de foarte multa vreme, am hotarat sa cantam si impreuna. Ca invitati ai lor pentru aceasta sarbatoare: Mircea Vintila, Adrian Pintea, Narcisa Suciu, Hara. Vom interpreta piesele "Strada Popa Nan" si "Pe Corso". Va fi o nebunie.
- Pregatiti si un album nou?
- Sunt gata cu un nou material discografic in proportie de 60%. Vreau sa fac o combinatie foarte frumoasa. Titlul este inca o surpriza. Inregistrez sase cantece adaptate anului 2005, imbracate cu haina noua, mergand pe stilul de folk-pop. Nu au mai fost imprimate pana acum decat pe vinil, este pacat sa se piarda. Nu mai sunt melodii cantate la voce si chitara, ci le-am dat o alta forma, cu orchestratii ample, cu muzicieni si instrumentisti de la Conservator. Lucrez in continuare cu cei din trupa Brambura, care sunt niste muzicieni deosebiti si tot cu ei am realizat albumul "Toti intr-o barca".
- Mai este acest gen muzical gustat de tineri?
- Am avut nu de mult un recital intr-un club din Bucuresti. Cel care canta, adica eu, era cel mai batran din sala. Erau tineri cu varsta maxima de 25 de ani. Am incercat sa cant melodii mai vechi, nici nu a fost posibil, stiau toate versurile. A fost o surpriza extraordinara. La fel s-a intamplat si la Iasi, la StudentFest. Spectacolul de acolo, din fata unui public studentesc, care se stie ca este cel mai fidel, s-a terminat cu aplauze in picioare si cu dorinta lor de a mai canta cateva melodii.
- Cum a fost primit albumul "Toti intr-o barca"?
- Foarte bine. La fel si "Madama de pica". Publicul este interesat de pasul inainte pe care trebuie sa il faci. Nu se poate sa stai pe loc, ca artist vorbesc. Oricat de mult ar iubi publicul melodiile vechi, el vine si te intreaba: "Dar ceva nou nu ai?".
- Muzica buna se vinde si fara publicitate?
- Da, dar muzica buna nu este numai pentru colectionari. E nevoie si de publicitate. Fara reclama, fara PR care sa se ocupe de toate problemele nu ajungi la urechile tuturor.
- Care piese de pe ultimul album au prins cel mai bine?
- "Cu tine prin New York" si "Tinere Domn". Chiar zilele acestea am fost sunat si mi s-a spus ca "Tinere Domn" se afla pe locul I in top radio Bucuresti.
- Cum privesc muzica dvs. romanii din diaspora?
- Nebunie. Din anumite motive au plecat in alte tinuturi. Toata tineretea lor si-au petrecut-o alaturi de noi si am cantat impreuna. Ei sunt doar plecati, saracii au fost nevoiti sa faca acest lucru, insa stiu textele la fel de bine ca si cei din Romania.
- Cand le cantati nu le vine dor de casa?
- Ba da, dar au o viata in alta parte. Cineva chiar a facut pe drum trei ore dus si trei ore intors, ca sa vina la un spectacol de-al meu.
- Vad ca aveti o perioada foarte incarcata.
- Da. Sunt in forma. Nu ma las. (rade)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite