"Minunita si vrajitoarea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Entuziasmul copiilor in fata spectacolului, in cazul nostru de balet, este unul dintre cele mai importante stimulente pentru un artist. Succesul recentei premiere a Operei Comice pentru Copii, una

Entuziasmul copiilor in fata spectacolului, in cazul nostru de balet, este unul dintre cele mai importante stimulente pentru un artist. Succesul recentei premiere a Operei Comice pentru Copii, una dintre cele mai "harnice" institutii bucurestene in materie de premiere, este o noua dovada in acest sens. in aceste zile, originala companie isi invita micutii spectatori la o noua premiera, spectacolul lunii aprilie fiind baletul de buzunar "Minunita si vrajitoarea", in regia si coregrafia lui Mihai Babuska si scenografia Vioricai Petrovici, in distributie aflandu-se balerinii Catalin Caracas, Oana Badanoiu, Oana Popescu, Vicentiu Popescu, Mircea Ionita, Cristina Mitu, Georgiana Stroe, Bianca Fota si actorul Valentino Tiron. Spectacolele se desfasoara luni si marti de la ora 16 la sala mica a Palatului copiilor (respectiv in dupa amiezile de 18, 19 si 26 mai), in ziua de 25 aprilie baletul urmand sa se joace pentru scolarii din Campina.
Personajele dialogheaza cu publicul
Costumele spectaculoase, pline de culoare ale Vioricai Petrovici, carora li se adauga entuziasmul celor aflati pe scena, stimulati de reactiile vii si surprinzatoare ale copiilor fac ca versiunea scenica plina de dinamism si vigoare a lui Mihai Babuska la mai putin cunoscutul basm "Minunita si vrajitoarea" sa farmece publicul de toate varstele, copii, parinti si bunici. in distributie exceleaza doi dintre solistii Operei Nationale din Bucuresti, amandoi in roluri de travesti - care de altfel fac deliciul celor mici - sprintara si spirituala Oana Badanoiu (Minunita) si experimentatul Catalin Caracas (Vrajitoarea), intr-un rol de caracter. Spectacolul trebuie vazut pentru ca fiecare personaj, Minunita, Vrajitoarea, Printesa Flutur, dar si celelalte, intra in dialog cu cei mici, care cu sufletele pline de emotie aplauda toate momentele artistice. Smaranda Oteanu- Bunea, directorul fondator al Operei Comice pentru Copii, a declarat pentru Adevarul: "Ma bucur din suflet ca, dupa mari emotii, iata ca cel de-al 25-lea titlu din repertoriul nostru are mare succes. Este a treia premiera din aceasta stagiune, un balet de buzunar, creat cu mare fantezie de coregraful Mihai Babuska, un spectacol care a prins la copii din prima clipa, tinandu-i pe micii melomani cu sufletul la gura timp de aproape o ora. Trebuie vazut deoarece, dincolo de arta spectacolului, de talentul tinerelor vedete care evolueaza pe scena lirica, este spectacolul salii. Un titlu de succes pe care speram sa-l prezentam si intr-un turneu international de anvergura". Fondata in 1998, Opera Comica pentru Copii functioneaza dupa principiile teatrului de proiecte si este institutionalizata la inceputul anului 2003, de atunci avand stagiune permanenta, subventionata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Urmeaza Coana Chirita, cu Stela Popescu
Structura stagiunii este gandita in paralel cu anul scolar, incepe in octombrie si se incheie in iunie, cu pauze in timpul vacantelor scolare. Ca orice teatru de proiecte, ruleaza cate un titlu (cate doua spectacole pe saptamana, respectiv maximum opt pe luna, cand nu sunt vacante), dupa care trece la altul. in cei cinci ani de existenta ai companiei conduse de muzicologul Smaranda Oteanu-Bunea s-au adunat 25 de titluri de spectacole, iar in 2004-2005 au fost programate patru premiere, deja lansate fiind baletul "de buzunar" "Fata mosului si fata babei", opera comica "Farmacistul de Haydn" si acum baletul "Minunita si vrajitoarea", urmand ca in luna mai sa fie lansata Coana Chirita (adaptare dupa Chirita in provincie de Vasile Alecsandri, muzica Al. Flechtenmacher), cu Stela Popescu in rolul principal. La spectacole sunt prezenti in general copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, veniti... "cu clasa", dar cei care doresc sa vina singuri, "cu parintii", o pot face, intrarea fiind libera, in limita locurilor disponibile, pe scaune si pe pernitele puse pe scari.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite