Cu Alice, în Ţara Minunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu rataţi al şaptelea volum din colecţia „Disney Clasic“! „Alice în Ţara Minunilor“ este noua carte care se distribuie săptămâna viitoare, împreună cu „Adevărul“ şi suplimentul „Adevărul Sporturi“, la preţul de 11,99 lei.

Englezul Charles Lutwidge Dodgson, cunoscut mai ales după pseudonimul Lewis Carroll, a scris acest roman în 1865. Într-o banală zi de primăvară, micuţa Alice se plictiseşte să-şi asculte sora, care îi citeşte dintr-o carte de istorie, la umbra unui copac. Aşa că începe să se joace prin grădină.

Marele Iepure Alb

În scurt timp, ea observă un iepure care poartă vestă, papion şi un ceas pe care îl priveşte foarte des. Îl urmăreşte până în faţa unei grote, dar îi pierde urma. Plină de spirit de aventură, Alice se lasă să alunece înăuntru şi aproape că reuşeşte să-l ajungă pe Marele Iepure Alb.

Dar animalul dispare şi Alice se trezeşte în faţa unui mâner, care o sfătuieşte să bea o licoare fermecată dacă vrea să intre printr-o uşă mult prea strâmtă. Înghite repede lichidul şi se micşorează, ajungând de mărimea unei păpuşi.

Este prea mică, aşa că muşcă dintr-un biscuit, pentru a creşte. Dar creşte prea mult. Nemulţumită, începe să plângă, iar lacrimile ei inundă încăperea. Bea din nou poţiunea, însă exagerează şi ajunge atât de mică încât este pe cale să se înece. Este doar începutul peripeţiilor lui Alice.

Un film de succes

În lumea minunată pe care a descoperit-o, toate obiectele sau animalele au glas şi trăsături umane şi o vor pune mereu în dificultate, cerându-i să iasă din situaţii aparent fără ieşire.

Cartea ilustrată în 64 de pagini conţine desene inspirate de animaţia studiourilor Disney. În 1951, Walt Disney ridica şi mai mult cota de operă de artă a poveştii, realizând un film în care investea 3.000.000 de dolari şi la care se lucrase 15 ani.
Deşi nu a avut succesul scontat, animaţia a câştigat mai mulţi fani în anii ’60, când a fost declarată „film cult“, iar în anii ’70 s-a situat în topul celor mai închiriate pelicule. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite