Pianista Mihaela Ursuleasa, decorată post-mortem. Sicriul cu trupul ei neînsufleţit, depus, azi, la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicriul cu trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa a fost depus, astăzi, la Ateneul Român, pentru ca toţi cei care au cunoscut-o să-i aducă un ultim omagiu.

Mihaela Ursuleasa, care a fost găsită decedată, săptămâna trecută, în apartamentul său din Viena, va fi înmormântată vineri, la ora 9,30, la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat miercuri decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional 'Serviciul Credincios' în grad de Ofiţer pianistei Mihaela Ursuleasa. Decoraţia a fost acordată "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru cariera artistică de excepţie şi contribuţia sa la afirmarea excelenţei şcolii muzicale româneşti pe marile scene ale lumii".

Mihaela Ursuleasa a murit la 33 de ani, la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale. Ea a fost găsită fără viaţă, joia trecută, la domiciliul ei din capitala Austriei.

Câteva persoane, printre care mama pianistei, Agripina, şi fetiţa ei, Ştefania, sunt prezente în foaierul Ateneului Român, unde a fost depus sicriul, care este închis. În faţa sicriului se găseşte o fotografie mare a pianistei, iar pe fundal se poate auzi o înregistrare cu muzică de pian în interpretarea Mihaelei Ursuleasa.

Totodată, au fost trimise coroane de flori din partea Ministerului Culturii şi conducerii Radio România.

Printre persoanele care au venit să îi aducă un ultim omagiu pianistei Mihaela Ursuleasa se numără Nicolae Licareţ, directorul artistic al Filarmonicii "George Enescu", şi Victor Opaschi, secretar de stat în Ministerul Culturii.

În jurul orei 14.00, la Ateneu este aşteptată soprana Angela Gheorghiu, cu un cor care va susţine un moment muzical dedicat memoriei pianistei Mihaela Ursuleasa.

Cine a fost Mihaela Ursuleasa

Născută în 1978 la Braşov, talentata muziciană a început să cânte la pian la cinci ani. A obţinut o bursă de studii la 13 ani, datorită dirijorului italian Claudio Abbado, şi a urmat cursurile Conservatorului din Viena.

A câştigat în 1995 prestigiosul concurs internaţional de pian 'Clara Haskill', decernat din doi în doi ani în Elveţia, distincţie care i-a deschis porţile marilor scene. Mihaela Ursuleasa a susţinut concerte la Amsterdam, Koln, Viena, Zurich, New York.

Până la sfârşitul anului trebuia să aibă 16 concerte în Europa şi America latină.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite