"Micuţa Picasso" debutează în sculptură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Micuţa Picasso", după cum este cunoscută în lume Alexandra Nechita, artistă originară din Vaslui, expune la sfârşitul săptămânii la o galerie din Denver, Statele Unite. În afară de

"Micuţa Picasso", după cum este cunoscută în lume Alexandra Nechita, artistă originară din Vaslui, expune la sfârşitul săptămânii la o galerie din Denver, Statele Unite. În afară de picturile cubiste care i-au adus faimă internaţională, Alexandra Nechita, în vârstă de 22 de ani, îşi va prezenta şi şapte sculpturi care au ca temă pacea, libertatea şi viaţa. Lucrările ei sunt apreciate de regina Angliei, împăratul Japoniei, de Whoopi Goldberg sau Nadia Comăneci. Artista româncă, celebră pe plan internaţional de peste 15 ani şi ambasador al Naţiunilor Unite pentru Arte, a început să picteze la vârsta de doi ani cu cerneală pe foi de hârtie.

La cinci ani a folosit acuarelele, iar la şapte ani deja picta cu vopsele în ulei şi acrilice. Avea opt ani când lucrările sale au fost pentru prima oară expuse în public, la Los Angeles. Presa i-a remarcat talentul şi a denumit-o "micuţa Picasso". Criticii de artă au scris despre ea că este "un artist care şi-a creat propriul limbaj vizual, într-o formă cubistă unică, abstractă şi figurativă". "Micuţa Picasso" este cotată printre cei mai importanţi artişti în viaţă, iar lucrările sale se regăsesc în cele mai mari colecţii din lume.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite