VIDEO Mezzosoprana Ruxandra Donose concertează de Ziua Radioului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezzosoprana Ruxandra Donose şi tenorul Marius Vlad Budoiu vor susţine un concert alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Julien Salemkour, vineri, de Ziua Radioului, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Formaţiile Muzicale Radio sărbătoresc Ziua Radioului printr-un concert-eveniment ce marchează împlinirea a 83 de ani de la primul semnal radio. Publicul bucureştean va avea privilegiul de a-i revedea pe mezzosoprana Ruxandra Donose şi pe tenorul Marius Vlad Budoiu, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Julien Salemkour.

Programul va cuprinde în prima parte Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră, K. 488 de Wolfgang Amadeus Mozart, avându-l ca solist pe Julien Salemkour.

Simfonia lui Mahler

După ce a revenit pe scena Sălii Radio în anul 2010, cu "Moartea Cleopatrei", de Hector Berlioz, apoi la începutul acestui an cu "Ora spaniolă" şi "Copilul şi vrăjile" de Maurice Ravel, Ruxandra Donose va interpreta de această dată Simfonia "Cântecul pământului" de Gustav Mahler, împreună cu tenorul Marius Vlad Budoiu, în partea a doua a concertului.

Lucrarea este o capodoperă rar cântată pe scenele de concert din România, a cărei primă audiţie a avut loc în anul 1911, în cadrul unui concert în memoria lui Gustav Mahler, dirijat de Bruno Walter.

Biletele pentru concertul de la Sala Radio pot fi procurate de la casa de bilete a Sălii Radio şi din reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, de pe www.eventim.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite