„Mergeam la film să mă văd”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, DVD-ul cu producţia „Pintea” se va vinde împreună cu ziarul „Adevărul”

Florin Piersic îşi aminteşte că a filmat la „Pintea” din pasiune şi a ignorat oboseala cauzată de naveta de la Bucureşti la Baia Mare.

„Mă urcam în maşină, îmi trăgeam cizmele, pantalonii şi mă duceam la filmare. Filmam, după care mă urcam în maşină, fugeam la Aeroportul din Baia Mare, care mă aştepta cu elicele pornite, şi plecam la Bucureşti. Astea erau condiţiile în care am făcut acest filme. Dar lucram din pasiune. Eram bucuroşi că oamenii ne arătau pe stradă cu degetul", povesteşte cu însufleţire actorul.

În Bucureşti, când nu juca în spectacole, Florin obişnuia să meargă la Cinematograful Scala, unde rula vreun film care avea în distribuţie numele său. „Sala era arhiplină, stăteam şi eu printre oameni, fără să ştie nimeni. Voiam să văd cum reacţionează lumea în sală”, spune cu emoţie Florin.

„Aurul aista-i din pământul nost’...”

Filmul „Pintea”, regizat de maestrul Mircea Moldovan în 1976,"propune o posibilă întruchipare a acestui erou”. La începutul poveştii, locotenent Pintie Grig e curier special al cancelariei imperiale. Însă dorul de ai săi îl trimite să-şi vadă neamurile şi prietenii. Ce descoperă acolo îl înspăimântă şi îl transformă în haiducul Pintea. ;

image

Fârtaţi!, Una-i una şi două-s mai multe. Aurul aista-i din pământul nost’.

image


Pintea,
Haiducul

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite