VIDEO Daniel Magdal şi Marius Manole, într-un recital dedicat lui Mihai Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti găzduieşte joi, 12 ianuarie, de la ora 19.30, un recital - eveniment, dedicat poetului Mihai Eminescu.

Recitalul „Stelele-n cer..." se bucură de participarea tenorului de talie internaţională Daniel Magdal, care va interpreta lieduri pe versuri de Mihai Eminescu din creaţia compozitorilor Nicolae Bretan, Carmen Petra Basacopol, Felicia Donceanu, Mihail Jora, Laura Mânzat, acompaniat de pianista Luminiţa Berariu.

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess" va prezenta, cu acest prilej, nu numai lucrări consacrate din creaţia românească de lied, cât şi creaţii în primă audiţie absolută.

La recitalul „Stelele-n cer..." va participa şi cunoscutul actor Marius Manole de la Teatrul Naţional Bucureşti care va recita, alături de actriţa Raluca Aprodu, texte adaptate după corespondenţa Mihai Eminescu - Veronica Micle, în coordonarea scenică a regizoarei Anda Tabacaru Hogea. De asemenea, la eveniment va fi prezentă și violonista Lucia Neagoe.

Recitalul „Stelele-n cer..." este dedicat împlinirii, în luna ianuarie, a 162 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Prin acest spectacol, Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess" doreşte promovarea în rândul tinerelor generaţii a creaţiei naţionale de lied şi a versului eminescian.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite