Marius Mihalache va inregistra in SUA un album de jazz cu influente folclorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Mihalache, un fenomen al muzicii moderne, clasice si de jazz, un magician al tambalului, a lansat anul trecut albumul de muzica tiganeasca "Ges Romano" care a avut mare

Marius Mihalache, un fenomen al muzicii moderne, clasice si de jazz, un magician al tambalului, a lansat anul trecut albumul de muzica tiganeasca "Ges Romano" care a avut mare succes la public. A compus muzica de film pentru "Filantropica" si "Garcea" si a deschis in 2001 concertul la Bucuresti al lui Chick Correa.
- Ati primit un contract pe 5 ani in SUA. Cand veti pleca?
- Este vorba despre un contract cu una dintre cele mai bune companii de management, TIMECONCERTS, in Atlanta. Acum sunt in studio, de dimineata pana seara, unde lucrez la doua albume. Unul de jazz, care va avea ca element de baza etno-folclorul, cu influente din culturile diverselor popoare din toata lumea si inflexiuni din jazz, cu sound-uri de R&B, hip-hop. In celalalt album incerc sa cuprind tot ceea ce inseamna muzica tiganeasca de pe tot globul, iar solista va fi sotia mea, Mirela. In paralel, mai fac muzica de film la MediaPro: "California Dream" si "Sah la rege" (un titlu provizoriu) de Serban Marinescu.
- Veti termina albumele inainte sa plecati in State?
- Pe cel de muzica tiganeasca, da. Insa, pe cel de jazz, care se afla in prima etapa, de conceptie, il voi inregistra acolo si sper sa ajunga si la romani. Plec imediat ce termin conceptia albumului. In primavara anului viitor voi sta mai mult pentru promovare. Va exista si un turneu prin toata lumea, cei de la TIMECONCERTS vor sa realizam un turneu de promovare cu 60-80 de spectacole, care sa se intinda pe durata unui an. Trebuie sa fac doua albume pe an. Album, turneu, album, turneu. Va fi multa munca.
- Cat de importanta este aceasta plecare pentru dvs.?
- Este necesara. Acolo exista o adevarata competitie. Ma asteapta lucruri foarte grele de facut in America. Sa vedem ce se va intampla. Am inceput cu dreptul. Materialele mele promotionale au fost prezentate la cele mai mari case de discuri din SUA, care au fost de acord sa lucreze cu mine.
- Sunteti un magician al tambalului? Cand si in ce imprejurari l-ati descoperit?
- Fac parte dintr-o familie de muzicieni, din generatie in generatie. Cand eram mic, fiind inconjurat de instrumente, am inceput dintr-o joaca si usor-usor am trecut la muzica clasica, iar pe la 17-18 ani am imbratisat jazzul. De muzica tiganeasca m-am apucat de doi ani.
- Ce muzica ascultati cand va relaxati?
- Nu ascult muzica (rade). Pentru ca stau de dimineata pana seara in studio, mai ales cu proiectele pe care le fac acum, de la muzica tiganeasca, rock, fusion, jazz, incerc sa nu mai ascult muzica. De obicei, ascult jazz si clasica.
- Ce inseamna muzica pentru dvs? O pasiune sau o meserie?
Muzica nu mai este deja o pasiune, ci o meserie. Asa am fost invatat, nu am avut de ales. Era obligatoriu in familia mea de muzicieni, mai ales baietii sa urmeze aceasta cariera. Nu stiu sa fac nimic altceva in afara de muzica. Poate sport. Uite, imi sopteste sotia (n.r. - Mirela Mihalache), fotbal, pentru ca ma uit la meciuri.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite