Mariana Nicolesco primeşte Medalia Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul a fost, cel puţin pe 28 noiembrie, Capitala Europeană a Artei Cântului. La Concertul - Master Class oferit de Mariana Nicolesco au participat laureaţii Concursului Darclee. Asta

Sibiul a fost, cel puţin pe 28 noiembrie, Capitala Europeană a Artei Cântului. La Concertul - Master Class oferit de Mariana Nicolesco au participat laureaţii Concursului Darclee.

Asta după falsa alertă a prezenţei la Sibiu a Teatrului alla Scala, când nu era vorba de fapt decât despre o formaţie de instrumentişti din renumita orchestră a marelui teatru de operă şi după lamentabila împrejurare în care Opera din Viena s-a prezentat pe scenă cu soliştii în blue-jeans ori costum de stradă.

Marele muzician maestrul Marco Balderi declara la finele concertului: "I-am acompaniat în recitaluri şi Master Class pe mulţi dintre cei mai renumiţi artişti ai zilelor noastre, aşa cum am făcut şi acum, la invitaţia Marianei Nicolesco, şi pot spune că o seară ca aceasta nu am trăit niciodată.

Cred că în lumea de azi, în care publicitatea şi impostura au împins în prim-plan atâtea <> discutabile, ceea ce face cu atâta har marea soprană Mariana Nicolesco este un nou început, o revenire la origini a dragostei publicului pentru vocea umană, pentru arta cântului".

Concertul - Master Class Mariana Nicolesco a început cu prezentarea artiştilor: mezzosoprana chineză Baoyi Bi, tenorul mexican Cesar Sanchez, baritonul basarabean Valeriu Caradja, sopranele Aurelia Florian, Georgeta Grigore, Daniela Păcurar, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Bogdan Mihai, Liviu Iftene, contratenorul Florin Ouatu, basul Daniel Mateianu.

Spectacol transmis în 37 de ţări

Concertul a fost filmat de Studio Video Art pentru marele canal muzical european de televiziune Mezzo, care-l va transmite în 37 de ţări, după ce în ultimele două săptămâni evenimentul a fost anunţat zilnic: "Mariana Nicolesco, Regină a Cântului, la Sibiu, Capitala Culturală Europeană 2007".

Un simbol al Europei reunite

Cunoscută şi iubită în lumea întreagă ca una dintre marile voci ale timpului nostru, Mariana Nicolesco este recunoscută şi ca un simbol al Europei reunite. Forumul Cultural European, prin preşedintele său, domnul Dieter Topp, special venit de la Berlin, i-a înmânat marii artiste Medalia Europei acordată de Kultur Preis Europa, "pentru arta sa şi pentru inegalabilul rol asumat pentru a aduce România în Europa şi Europa în România".

Distincţie ce i-a revenit, între alţii, şi fostului preşedinte al Germaniei, Johannes Rau. Alături de Dieter Topp a fost prezent şi domnul Clauspeter Koscielny, directorul prestigioasei reviste "Orpheus" din Berlin, al cărei număr pe noiembrie-decembrie, cu un elogios articol despre Festivalul şi Concursul Darclee, o are pe copertă pe Mariana Nicolesco, sub numele căreia apar cuvintele de înaltă semnificaţie: "Europa cântă cu noi". O împlinire fericită, pe 28 noiembrie, chiar de ziua de naştere a Marianei Nicolesco.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite