Marian Coman, câştigător la Convenţia Europeană de Science Fiction

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convenţia Europeană de Science Fiction "Eurocon", aflată anul acesta la cea de-a 28-a ediţie, şi-a desemnat cîştigătorii. Manifestarea, care a avut loc la Kiev, a reunit scriitori, editori şi

Convenţia Europeană de Science Fiction "Eurocon", aflată anul acesta la cea de-a 28-a ediţie, şi-a desemnat cîştigătorii. Manifestarea, care a avut loc la Kiev, a reunit scriitori, editori şi pasionaţi de SF din multe ţări europene.
Singurul român premiat în cadrul competiţei este scriitorul Marian Coman, redactor-şef adjunct al cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei". El a primit un premiu de încurajare, alături de alţi opt tineri scriitori din Europa. Cel mai bun autor desemnat cu ocazia convenţiei a fost H.L. Oldie, din Ucraina, cel mai bun traducător: Asta Morkuniene, din Lituania, cea mai bună revistă SF: "Mir Fantastiki", şi cel mai bun promotor de SF: Vladimir Borisov, din Rusia. Premiul pentru cel mai bun artist a fost acordat lui Robert Odegnal, din Ungaria, iar pentru cel mai bun autor de spectacol, lui Alexei Fedorchenko din Rusia, pentru spectacolul "The First Men on the Moon". Premiile de onoare au mers către Harry Harrison, din Irlanda, şi Arkady şi Boris Strugatsky, din Rusia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite