Maria Răducanu, în concert la Teatrul Nottara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Răducanu şi Maxim Belciug, doi muzicieni celebri ai scenei româneşti, susţin astăzi, de la ora 20.00, la Teatrul Nottara, un concert intitulat "Romanţa noastră". Evenimentul

Maria Răducanu şi Maxim Belciug, doi muzicieni celebri ai scenei româneşti, susţin astăzi, de la ora 20.00, la Teatrul Nottara, un concert intitulat "Romanţa noastră".

Evenimentul îşi propune să reunească strofele vechi, româneşti, şi lirismul iberic, conform viziunii artistei care susţine că diferenţele vin din cultură, dar numai până se ajunge la suflet, "care nu mai e cultural şi e acelaşi peste tot".

Solista de jazz Maria Răducanu a urmat cursurile Facultăţii de Litere, dar a studiat, în paralel, vioara şi chitara. Mulţi critici o consideră "o nouă Maria Tănase" sau o aseamănă cu Edith Piaf ori Amalia Rodriguez.

Pe de altă parte, Maxim Belciug este considerat cel mai bun cântăreţ de chitară clasică din România. A susţinut recitaluri în ţară, dar şi în străinătate - în Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franţa, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia, unde a obţinut mari succese.

Pentru artist, important nu este locul în care cântă - scenele filarmonicilor şi ale cluburilor îi sunt la fel de familiare -, ci felul în care interpretează. "Ce urmăresc eu, declară Maxim Belciug, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara.

Nu contează unde cânţi, contează ceea ce oferi cântând." În concertul de astăzi, artistul o va acompania pe Maria Răducanu, cei doi dorindu-şi să ofere publicului o seară cât mai specială. Rezervările şi biletele pentru spectacol se pot face la casa de bilete a Teatrului Nottara.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite