Luvrul a pierdut primul loc în topul muzeelor din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de artă modernă al Centrului Pompidou şi de muzeul Branly au devansat muzeul Luvru în al şaselea clasament anual realizat de Journal des Arts (JdA).

Muzeul Luvru a pierdut astfel pentru prima oară poziţia fruntaşă în topul muzeelor franceze.

Clasamentul cuprinde 362 de aşezăminte culturale, notate în funcţie de public, dinamism şi politica de conservare. Palmaresul, publicat în fiecare an, ia în considerare criterii destul de largi, cum ar fi expoziţiile şi suprafaţa acestora, bugetul pentru achiziţii, voluntariatul, tarifele şi existenţa unui newsletter. Muzeele Guimet, Orsay şi Arts décoratifs ocupă următoarele trei locuri în clasament. Palais des beaux-arts  din Lille ocupă primul loc la secţiunea pe regiuni, urmat de Muzeul de arte frumoase din Rouen.

Potrivit  Journal des Arts, muzeele nu au fost afectate de criza economică, 40 de milioane de vizitatori trecând pragul acestor instituţii în 2008, turiştii reprezentând 75% dintre vizitatori, faţă de 58%, în 2007.

Journal des Arts, editat de Artclair, este specializat în actualitatea artistică. A fost creat în 1994, iar acum înregistrează 16.000 de exemplare vândute pe ediţie, conform editorului său.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite