VIDEO Lumea Regelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Lumea Regelui“, o antologie de mărturii care îl au în prim plan pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României, a fost lansat, marţi, la Muzeul Naţional de Istorie din Capitală.

Volumul editat de Principele Radu este un omagiu adus Regelui Mihai cu ocazia zilei de 10 mai, rămasă în conştiinţa populară drept Ziua Regelui, dar şi întrucât, la 25 octombrie, Regele va împlini 90 de ani. „Lumea Regelui” reuneşte contribuţii semnate de 60 de personalităţi româneşti şi occidentale, care au făcut cunoştinţă, de-a lungul timpului, cu discreţia, modestia şi răbdarea monarhului României. „Îl sărbătorim astăzi pe decanul de vârstă al regilor lumii contemporane“, a explicat Principele Radu, cu acest prilej. „Această carte este alcătuită graţie generozităţii celor 60 de personalităţi din întreaga lume. Regele României nu are nevoie de elogii, niciodată nu s-a simţit bine în faţa momentelor exagerate de laudă“, a adăugat acesta. Cartea are 320 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 85 de lei, din librăriile Polirom.

Citiţi mâine, în „Adevărul“, care sunt urmările ruperii legăturilor istorice şi dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa de Hohenzollern.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite