Lucian Blaga, comemorat la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La împlinirea a 51 de ani de la moartea filosofului Lucian Blaga, actorii Teatrului Național „Radu Stanca" din Sibiu propun o serie de recitaluri de poezie ce încep astăzi și vor continua până miercuri.

În cursul acestei dimineţi, la ora 11.00, începe la Sibiu seria de recitaluri dedicate filosofului Lucian Blaga, la 51 de ani de la moartea lui. Lucian Blaga s-a născut pe data de 9 mai 1895 în satul Lancrăm de lângă Sebeș și a s-a stins din viață în 6 mai 1961 la Cluj Napoca.

Recitalurile actorilor de la Naţionalul sibian au devenit o tradiție și își propun să contribuie la promovarea valorilor culturale românești. În această dimineaţă, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" Lerida Buchholtzer va recita poezii precum „Daţi-mi un trup voi munţilor", „Somn", „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii", „Veac", „Ion se sfâşie-n pustie", „Biblică", iar actorii Laura Ilea și Liviu Vlad vor susține un recital intitulat „Cerul tot s-a coborât în mine".

Recitalurile de poezie vor continua marți, la ora 12:30, printr-un moment susținut de Cristina Flutur și Viorel Rață la căminul pentru bătrâni din strada George Coșbuc. Tot în aceeași zi, dar de la ora 18:00, actrițele Ioana Blaga Frunzescu și Gabriela Neagu vor prezenta un recital la Biblioteca Județeană ASTRA. Seria recitalurilor in memoriam Lucian Blaga va fi încheiată miercuri, de la ora 13:00, la Muzeul Franz Binder, printr-un recital susținut de Lerida Buchholtzer.

Accesul publicului la aceste evenimente se face gratuit în limita locurilor disponibile.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite