Luc Besson vrea un film după ultima carte a lui Vintilă Corbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul "Miliarde şi picioare lungi" a stârnit interesul producătorilor de film din Franţa, printre care şi autorul celebrelor pelicule "Nikita" şi "Leon" Pe ultima sută de metri a

Romanul "Miliarde şi picioare lungi" a stârnit interesul producătorilor de film din Franţa, printre care şi autorul celebrelor pelicule "Nikita" şi "Leon"

Pe ultima sută de metri a vieţii lui, Vintilă Corbul lucra la un scenariu după ultimul său roman, "Miliarde şi picioare lungi". Odată terminat scriptul, Vintilă n-a pierdut timpul şi a început să facă demersuri pentru ecranizarea lui.

Norocul i-a surâs, plimbându-şi câinele în compania vecinului său Philip Valdes, care lucrează în domeniul impresariatului. Animalele de casă i-au apropiat pe cei doi, care au început să se frecventeze. Philip Valdes a făcut cunoştinţă cu biblioteca impresionantă a scriitorului român, i-a citit cărţile, printre care romanul "Miliarde şi picioare lungi". După lectură, a fost plăcut surprins şi l-a convins pe Corbul să facă şi un scenariu. Pentru un autor prolific, îndrăgostit de scris, nici n-a fost greu.

Scenariul a fost gata în 10-14 zile. Graţie prietenului său Philip Valdes, povestea miliardarilor adolescenţi a ajuns la producătorii de film. Printre ei s-a aflat şi Luc Besson, celebrul producător al peliculelor "Nikita" şi "Leon". Besson s-a arătat încântat de subiectul scenariului lui Corbul şi a promis că va da un răspuns în primăvara acestui an, în funcţie de finanţările pe care le va primi.

Femeile cu picioare lungi, o temă obsedantă

Romanul "Miliarde şi picioare lungi", scris în limba franceză, a fost publicat pentru prima oară în România în colecţia Adevărul Holding. De ce "miliarde"? Pentru că scriitorul avea o temă care îl obseda: copiii tineri care ajungeau miliardari de minori şi pe care statul american îi lăsa să-şi administreze singuri averile. "Picioarele lungi" se leagă de altă temă, mai puţin obişnuită: alimentele îmbogăţite cu hormoni, de tipul păsărilor ţinute în incubator, credea Corbul, influenţează fizicul femeilor cu picioare lungi.

Varianta audio a ultimului interviu acordat de Vintilă Corbul - (partea I)


Varianta audio a ultimului interviu acordat de Vintilă Corbul (partea a II-a)


Varianta audio a ultimului interviu acordat de Vintilă Corbul (partea a III-a)


Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite