Umor debordant, cu Louis de Funès

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Hibernatus“ este al doilea DVD din seria dedicată inventivului actor francez Louis de Funès. Filmul va fi distribuit împreună cu ­ziarul „Adevărul“ şi ghidul „Adevărul TV“, la preţul de 10,99 lei.

Coproducţia franco-italiană, regizată de Eduard Molinaro a fost difuzată pentru prima oară pe marile ecrane la 10 septembrie 1969. „Hibernatus“ este adaptarea piesei cu acelaşi nume, semnată de Jean Bernard-Luc.

O expediţie franco-daneză descoperă la Polul Nord un om congelat într-un bloc de gheaţă, a cărui inimă începe să bată. Personajul se dovedeşte a fi un tânăr explorator, ­Paul Fournier, dispărut în 1905. Omul de afaceri Hubert de Tartas (interpretat de Louis de Funès) află că Paul Fournier era bunicul soţiei sale.

Aceasta hotărăşte că trebuie să-l reintroducă în familie cu o condiţie. Îi sfătuieşte pe toţi ai casei să-l ferească de şocuri psihice şi încearcă să-i facă integrarea cât mai plăcută.

Decorul anilor ’70 este imediat modificat, în aşa fel încât să reconstituie atmosfera de început de secol. Toată lumea se îmbracă în haine de epocă şi, astfel, se declanşează şarada. „Hibernatus“ face parte din colecţia „Cele mai bune comedii cu Louis de Funès“, care cuprinde opt filme de excepţie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite