Cărțile își așteaptă cititorii, la Salonul Livresque

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salonul Cărţii Livresque, printre partenerii căruia se numără Comisia Națională a României pentru UNESCO, British Council și Talk Partners, s-a deschis ieri, la Sala Palatului din Bucureşti. Aici expun edituri care vin în întâmpinarea publicului vizitator cu peste 5000 de titluri, promoții speciale de până la 60% și noutăţi atractive.

Concepte inedite animă în acest moment Salonul Cărţii Livresque : „Colțul Vorbitorului", un spațiu al dezbaterilor și discutiilor culturale în care oricine își poate face cunoscut talentul oratoric şi scriitoricesc; „Schimbă o carte la Livresque" o iniţiativă care urmărește extinderea accesului la cultură şi în cadrul căreia vizitatorii au posibilitatea de a face schimb de cărţi; „Scriere creativă la Livresque", un concept inițiat de Fundatția Calea Victoriei care promovează scrisul ca metodă de relaxare pentru tinerii inteligenți și plini de talent.

La toate acestea se adaugă două importante campanii: „Donează o carte pentru copiii orfani", care susține dreptul la informare și dezvoltare personală al copiilor din centrele de plasament, şi „Citești, deci ești cool" , o campanie de încurajare a lecturii în rândul tinerilor studenți si a elevilor de liceu, organizată în parteneriat cu British Council.

Pe parcursul Salonului Cărțtii „Livresque", organizatorii împreună cu UNESCO, au pregătit o serie de dezbateri și seminarii.

Printre invitații speciali la Salonul Cărții Livresque se numără Cristian Roman, Cătălin Motoia, Dan Milici, Andrei Corcaci, Cristina Tătăranu, Sandra Ecobescu și mulți altii. Evenimentele acestei ediții vor fi moderate de domnul Alexandru Mironov.

Sâmbătă, 21 aprilie, actorul Toma Dănilă și poetul și publicistul Claudiu Komartin susţin spectacolul-performance "Fiara melancolică". Dănilă si Komartin, care au mai lucrat împreună pentru spectacolul „Deformații", vor aduce în fața publicului textele mai multor poeți români contemporani, pe care le vor citi și interpreta într-un mod nou și provocator, sub forma unui dialog în stare să atragă atenția asupra vitalității poeziei românești de ieri și de azi.

Atât expozanţii, cât şi vizitatorii vor putea participa la o tombolă cu premii, organizată de Zepter pentru toţi iubitorii de carte.

Programul de vizitare este până duminică, 22 aprilie 2012, între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Mâne, la Livresque:

- Ora 12.00 - Lansare de carte
- Ora 15.00 - Dezbatere: Accesibilitatea culturii - starea infrastructurii de diseminare a culturii în România
- Ora 16.00 - Actorul Toma Dănilă și poetul și publicistul Claudiu Komartin susțin spectacolul "Fiara melancolică"
- Ora 17.00 - Colțul Vorbitorului: prezentare de lucrări de catre autori nepublicați

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite