Legea play-back, aprobată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au aprobat, ieri, o propunere legislativă, prin care publicul va trebui să fie informat dacă interpreţii vocali fac play-back în timpul spectacolelor sau al concertelor. Informarea

Deputaţii au aprobat, ieri, o propunere legislativă, prin care publicul va trebui să fie informat dacă interpreţii vocali fac play-back în timpul spectacolelor sau al concertelor. Informarea publicului se va face prin tipărirea pe afişele de prezentare sau prin anunţarea de către prezentatorii spectacolelor respective.
În cazul spectacolelor televizate, specificaţia play-back va fi reprodusă lângă numele artiştilor interpreţi vocali sau lângă denumirea formaţiilor muzicale în care evoluează artiştii sau, după caz, de prezentatorii de spectacole sau de emisiuni, preluate în direct sau difuzate ulterior.
Încălcarea dispoziţiilor legii de către producători, organizatori sau de prezentatori se va sancţiona cu amendă contravenţională de la 5.000 RON la 10.000 RON. Amenda va fi de la 8.000 RON la 15.000 RON, în cazul încălcării repetate a prevederilor legii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite