Led Zeppelin, după 27 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa rock revine pentru un concert la Londra, pe 26 noiembrie. Membrii supravieţuitori ai formaţiei care s-a destrămat în urmă cu 27 de ani au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă,

Trupa rock revine pentru un concert la Londra, pe 26 noiembrie.

Membrii supravieţuitori ai formaţiei care s-a destrămat în urmă cu 27 de ani au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor mai susţine un singur concert în formula originală: Robert Plant, Jimmy Page şi John Paul Jones.

Deşi arena O2, locul ales de organizatori pentru mult-aşteptatul eveniment, are o capacitate de 20.000 de persoane, se pare că nu va fi suficientă pentru cele 20 de milioane de fani care s-au înscris deja pentru rezervarea biletelor. Cea mai bună soluţie găsită de organizatori pentru a combate comercializarea la negru a acestora este o tragere la sorţi.

Biletele nu vor putea fi cumpărate de pe site-urile de licitaţii sau din alte surse neautorizate. Preţul unuia este de 125 de lire sterline (183 de euro), iar cererile se vor face până luni. Concertul ar putea coincide cu lansarea unui dublu CD, "Mothership", care conţine cele mai bune melodii ale trupei. Materialul discografic va fi lansat pe 13 noiembrie.

Trupa s-a destrămat în anul 1980, după moartea bateristului John Bonham, iar membrii rămaşi în viaţă nu au mai cântat împreună de 19 ani.

Peste 100 de milioane de albume vândute

Trupa s-a format în vara anului 1968, în Marea Britanie, şi a avut activitate intensă până în anul 1980. Cei patru membri, Jimmy Page - chitară, John Paul Jones - chitară bass, clape, John Bonham - tobe şi solistul Robert Plant, şi-au câştigat fanii prin interpretarea de excepţie a unor melodii ce aparţin genurilor blues-rock, hard rock sau folk-rock.

De-a lungul carierei sale, formaţia a înregistrat 7 albume de studio ("Led Zeppelin" I-IV, "Houses of the Holy", "Phisical Graffiti", "Presence", "In Through The Out Door") şi a scos 12 albume live ("Early Days: Best of Led Zeppelin" vol. I şi II, "Led Zeppelin BBC Sessions", "The Song Remains The Same" etc).
Ca şi Beatles şi Elvis Presley, Led Zeppelin se află în topul trupelor care au vândut peste 100 de milioane de albume în Statele Unite ale Americii.

Simbolurile trupei, pe lângă melodiile nemuritoare, au rămas şi vocea inegalabilă a solistului Robert Plant, precum şi magia chitarei lui Jimmy Page, unul dintre cei mai buni chitarişti din istoria muzicii rock.

Trupa nu a mai fost aceeaşi fără Bonham

Led Zeppelin a susţinut ultimul concert în formulă completă în vara anului 1980 la Berlin, cu două luni înainte de decesul lui Bonham. Basistul a fost găsit mort, din cauza consumului excesiv de alcool. În 1994, Plant şi Page s-au reunit pentru înregistrarea unui miniconcert la MTV Unplugged, care a fost lansat în toamnă, dar vânzările au fost dezamăgitoare. Cei doi au scos împreună şi albumul, "Walking Into Clarksdale", care nu s-a bucurat de prea mare succes. După un turneu de promovare a materialului discografic, Plant şi Page au încheiat reuniunea şi drumurile lor s-au despărţit din nou.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite