„Lebăda neagră“ de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalie Portman joacă rolul unei balerine newyorkeze în filmul „Black Swan“, în deschiderea Festivalului de la Veneţia. În pelicula regizată de Darren Aronofsky, actriţa le are partenere pe Mila Kunis şi pe Winona Ryder şi a avut de înfruntat o scenă de lesbianism.

Întrebată despre scena de sex în care o are „parteneră" pe actriţa Mila Kunis, Natalie Portman a mărturisit: „E un film extrem, cu situaţii extreme. Dar nu e nicidecum explicit".

„Black Swan" este un thriller psihologic, care spune povestea Ninei (Natalie Portman), o veterană a New York City Ballet. Nina intră într-o competiţie pentru un rol cu o rivală (Mila Kunis). Pariul lui Darren Aronofsky este cel al intimităţii: spectatorul să pătrundă cât mai adânc în minţile celor două balerine. Rezultatul e o călătorie - uneori terifiantă - de-a lungul unor descoperiri pe care, de exemplu, personajul lui Portman le face gradat, odată intrat în confruntare.

Teroare şi nuditate

Dincolo de poveste şi de imagini spectaculoase, „Black Swan" promite să facă vâlvă „la sigur" cu o scenă de nuditate. Cu atât mai mult cu cât Portman e cunoscută, la cei 28 de ani ai săi, pentru felul pudic şi sobru în care se raportează la propria muncă - în general, refuză roluri care implică orice formă de expunere intimă. Dar cu „Black Swan", lucrurile au stat altfel, explică actriţa: „Fiindcă a fost vorba de un proiect care înseamnă o oportunitate imensă să-mi dezvălui un alt chip ca actriţă, am acceptat. Nu pot juca roluri de mame simpatice tot timpul".

După terminarea filmărilor, Portman a recunoscut: „Am fost paralizată de teamă cu gândul la scenele intime. Trăiam într-o stare continuă de teroare interioară. Iar acum mi-e groază că fotografii cu mine au început să fie scoase din context şi postate pe internet". Filmul se anunţă incitant, cu atât mai mult cu cât regizorul Darren Aronofsky a fost premiat cu Leul de Aur, în 2008, la Festivalul de Film de la Veneţia pentru „The Wrestler", o poveste sfâşietoare, care a marcat şi revenirea pe ecrane a lui Mickey Rourke.

Hellen Mirren închide festivalul

Dacă deschiderea îi revine „lebedei" lui Aronsfsky, organizatorii celei de-a 67-a ediţii a Mostrei veneţiene au decis să încheie festivalul cu o producţie-spectacol: „The Tempest", o adaptare cinematografică după Shakespeare, cu Hellen Mirren cap de afiş.

Printre cele 22 de lungmetraje selectate pentru a intra în competiţie se numără însă şi mult-aşteptatul „Somwhere" în regia Sophiei Copolla, dar şi „Promises Written in Water" de Vincent Gallo.

Filmul italian „Hai paura del buio", de Massimo Coppola, cu actriţa româncă Alexandra Pirici în rolul principal, va participa şi el la festival, în cadrul Settimana Internazionale della Critica.

Anul acesta, preşedintele juriului Festivalului de la Veneţia, cel mai vechi festival de film din lume, este regizorul Quentin Tarantino. Juriul, printre ai cărui membri se numără şi scenaristul mexican Guillermo Arriaga, va acorda premiul pentru cel mai bun film, Leul de Aur.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite