Cartea „Un secol cu Neagu Djuvara” va fi lansată în 18 decembrie la librăria "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna cadourilor aduce cu ea un eveniment editorial de excepţie. Editura „Adevărul” lansează pe piaţa de carte un volum de convorbiri cu istoricul Neagu Djuvara, volum semnat de jurnalistul George Rădulescu.

Sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 12.00, istoricul Neagu Djuvara şi publicistul George Rădulescu vă aşteaptă la sediul librăriei „Adevărul” din zona Piaţa Universităţii (str. Doamnei nr. 27 - 29, cu intrare şi dinspre Bulevardul I.C.Brătianu).

Lucrarea intitulată „Un secol cu Neagu Djuvara” aduce în atenţia publicului o viaţă trăită la intensitate maximă, în mijlocul celor mai fierbinţi evenimente ale secolului XX. Prefaţa este semnată de Andrei Pleşu, iar postfaţa de Mihai Răzvan Ungureanu. Aşadar, nu rataţi şansa de a face o incursiune în trecut, alături de un inegalabil povestitor!

„Să stai de vorbă, în România de astăzi, cu un adevărat boier nu poate fi altceva decât un mare privilegiu. L-am descoperit pe Profesorul Djuvara în lecturile mele şi mi-am propus, de la început, să profit de statutul meu de ziarist pentru a ajunge la el. Am reuşit, motiv pentru care veţi putea trăi, în paginile ce urmează, câteva secvenţe dintr-o viaţă de roman”, anunţă George Rădulescu în deschiderea cărţii.

Din carte

Despre cariera sa în Ministerul Afacerilor Externe

Am fost unul dintre cei trei-patru din meseria asta a noastră de descifrare a telegramelor, care făceau parte din acel grup conspirativ dorit de liderii opoziţiei şi de Rege ca să scoată România din război, în cazul în care Antonescu nu ar fi vrut să o facă la vreme.

Experienţe de viaţă

Francezii, în 1944, erau într-un hal de sărăcie nemaipomenită, aproape că nu aveau ce mânca. Dar, în acelaşi timp, lucrul extraordinar!, viaţa intelectuală pulsa.

„Toată viaţa mea este un şir neîntrerupt de accidente”

Soţia mea rămâne în locul meu pe când eu sunt la război, ca să-mi administreze moşia (...) Mă întorc după căderea Odessei, în decembrie – mari îmbrăţişări, noapte de dragoste. Şi a doua zi dimineaţa, totuşi o întreb cum stăm cu socotelile (...) Ceea ce încasase reprezenta de 30 de ori salariul meu de sublocotenent (...)Nu rămăsese o centimă! Cheltuise tot...

Despre istoria recentă a românilor

Noi avem mania asta că, odată ce ne merge prost, sărim în barca cealaltă. Aşa ne-am făcut o reputaţie foarte proastă în străinătate. Să vezi diverse cărţi de istorie care se scriu!

Imensa majoritatea a celor care s-au aruncat imediat în braţele comunismului au fost, conform comediei lui Eugen Ionescu, „rinocerii” (...) Românul vrea să şmecherească în politică – asta e absolut clar.

Dacă vor fi câteva generaţii care de când aveau şapte ani şi până la maturitate au învăţat că furtul este cel mai mare păcat, România se va schimba.

În momentul de faţă, nu toată lumea, dar majoritatea celor care au puţină putere fură.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite