Keri-Lynn Wilson, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dirijoarea de origine canadiană Keri-Lynn Wilson revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti: mâine, de la ora 18.30, va avea loc reprezentaţia cu opera „Evgheni Oneghin", de P.I. Ceaikovski.

Spectacolul marchează şi debutul baritonului Şerban Vasile, în rolul lui Oneghin. Din distribuţie mai fac parte şi: Lucian Corchiş, Crina Zancu, Maria Jinga, Marius Boloş, Ana Maria Comşa, Sorana Negrea, Florin Diaconescu, Dan Indricău şi Anastasia Jinga. „Evgheni Oneghin" va fi reluat duminică, de la ora 18.30. Distribuţia va fi aceeaşi, cu excepţia rolulului Tatianei, interpretat de soprana Edith Borsos, care debutează, de asemenea, în acest rol.

Keri-Lynn Wilson se va afla pentru a doua oară în Capitală. În anul 2009, a fost invitată să dirijeze două reprezentaţii cu opera „Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, în cadrul Festivalului „George Enescu". Wilson a colaborat cu numeroase orchestre din lume, precum Filarmonica din Montreal, cea din Toronto şi din Los Angeles. A fost invitată ca dirijor să conducă orchestre din oraşe precum Roma, Nisa, Torino, Rotterdam, Verona, Ancona, San Francisco, Vancouver, Leipzig, Florenţa, Atena şi Hong Kong.

Alexandru Samoilă dirijează sâmbătă

Sâmbătă, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti va mai avea loc şi reprezentaţia cu opera „La Traviata", de Giuseppe Verdi, cu dirijorul Alexandru Samoilă la pupitru. Alexandru Samoilă a absolvit Conservatorul „Rim­ski - Korsakov" din Sankt Petersburg, unde i-a avut ca profesori pe Vladimir Stoller şi Arvid Jansons, apoi Conservatorul de Stat „Musorgski" din Ekaterinburg, la clasa profesorului Mark Paverman.

În 1981, a devenit dirijor-şef şi director artistic al Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Republica Moldova, între timp colaborând cu Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Naţională Rusă, Orchestra Teatrului Mare din Moscova, Filarmonica Nouă din Tokyo şi Orchestra Naţională Radio din Bucureşti. Printre succesele lui Samoilă se numără colaborarea cu Royal Albert Hall din Londra (1996), unde a debutat dirijând spectacolul „Aida", de Giuseppe Verdi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite