Kenneth Branagh, despre comedie şi copilărie în „The Observer“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul vorbeşte pentru cotidianul britanic despre rolul din comedia „The Painkiller", pentru care s-a întors în Belfast, oraşul în care s-a născut.


Cea mai recent proiect în care joacă Kenneth Branagh este montarea comediei „The Painkiller", de Francis Veber, în regia lui Sean Foley, la Belfast's Lyric theatre, din oraşul irlandez în care Branagh a copilărit.

De aceea, rolul are o dublă-semnificaţie pentru Branagh, expliciă jurnalista Elizabeth Day în articolul itiulat „Kenneth Branagh: regele comediei".

„Îmi plac comediile pure, prosteşti“

Cunoscut mai degrabă pentru rolurile sale shakespeariene de forţă tragică din film („Henry V", „Hamlet" - în care joacă, dar pe care l-a şi regizat), Branagh face un rol de comedie pe scena teatrului din Belfast. „Asta îi surprinde pe mulţi", îi povesteşte actorul jurnalistei de la „The Observer". „Mă gâdesc că oamenii sunt tentaţi să mă încadreze într-o categorie, dar mie-mi plac comediile pure, prosteşti, exagerate. Mereu mă fac să râd!", spune Branagh.


Primul lucru pe care l-a făcut Kenneth Branagh când a ajuns în Belfast a fost să viziteze locul unde se afla casa părintească, o clădire din cărămidă roşie situată pe strada Collier, într-un cartier din nordul oraşului. Branagh a locuit aici până la vârsta de 9 ani, alături de părinţi şi de Bill, fratele său mai mare.

Amintiri din cartierul copilăriei

Casa nu mai există astăzi, dar Branagh îşi aminteşte: „Era un fel de tărâm al pierzaniei, înconjurat de un gard. Exista un parc pe care obişnuiam să-l traversez ca să ajung la şcoală - dar nici şcoala nu mai există acum". Mama lui Branagh a murit în 2004, iar tatăl în 2006.

Actorul, în vârstă de 50 de ani, mai povesteşte pentru „The Observer" despre străzile copilăriei şi atmosfera din cartier. „Când erai strigat să mergi să-ţi bei ceaiul, chiar dacă nu puteai s-o vezi pe mama ta, vocea din uşa casei ajungea la tine mai ceva ca sunetul unor tobe. Şi, oricum, se mai găsea mereu cineva care să-ţi spună că eşti chemat acasă".

Spectacolul „The Painkiller", care are reprezentaţii la 11, 12 şi 13 octombrie, se joacă cu casa închisă.

Totuşi, se pot face rezervări pentru locuri rămase libere în ultimul moment la numărul: 028 9038 1081, pe siteul Belfast's Lyric theatre.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite