Jazz de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concerte Chick Corea, John McLaughlin, Dianne Reeves şi Al Jarreau, de azi la Bucureşti. Festivalul Bucharest Masters of Jazz începe în seara aceasta cu spectacolul susţinut de Al Jarreau la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 19.00.

Câştigător a şapte premii Grammy pentru trei genuri muzicale diferite, jazz, pop şi R&B, Al Jarreau este unul dintre cei mai apreciaţi artişti contemporani.

A început să cânte de la vârsta de patru ani, alături de fraţii săi, în oraşul natal Milwaukee (SUA).

În 1975 a semnat primul contract cu o casă de discuri, iar albumul său de debut „We Got By“ a fost lăudat de critici. Doi ani mai târziu a susţinut primul său turneu, care a coincis cu lansarea albumului live dublu, „Look To The Rainbow“.

În 1977, a fost distins cu primul premiu Grammy, pentru Cel Mai Bun Artist de Jazz. Cu „Breakin’ Away“ şi „High Crime“, Al Jarreau s-a remarcat pe plan internaţional.

Artişti premiaţi cu GrammyBucharest Masters of Jazz Festival continuă vineri cu spectacolul artiştilor de la Monty Alexander Trio şi Count Basie Orchestra.

Fondată în 1935, The Count Basie Orchestra, unul dintre cele mai importante grupuri de jazz din istoria muzicii internaţionale, alcătuit în prezent din 30 de muzicieni, are în palmares 18 premii Grammy.

Sâmbătă sunt aşteptaţi Dianne Reeves şi Erik Truffaz Quintet. 

Duminică, 26 octombrie, vor concerta Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta şi Kenny Garrett. Cei cinci vor prezenta show-ul „Five Peace Band”. Chitarist britanic de jazz fusion, John McLaughlin a susţinut de curând un concert la Bucureşti, cu sala arhiplină. McLaughlin este privit de mulţi ca fiind unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai tuturor timpurilor.

Celebrul pianist de jazz Chick Corea, multiplu premiat Grammy, a luat parte la fondarea curentului electric fusion.  Alături de cei doi vor cânta la Sala Palatului talentatul basist de jazz Christian McBride, saxofonistul şi flautistul american Kenny Garrett şi Vincent Colaiuta, apreciatul baterist care a colaborat de-a lungul vremii cu Frank Zappa sau Joni Mitchell.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite